2017-ben már jártunk egy igen jó hangulatú Avenged Sevenfold-bulin, azonban M. Shadowsék 2018-ban sem fognak a kanapén pihengetni odahaza. Továbbra is róják a köröket a nagyvilágban tavaly kiadott The Stage lemezükkel, melynek 2017-ben egy igen különleges változata is napvilágot látott. Ez pedig elég apropót ad arra, hogy továbbra is turnézzon az egyik legnépszerűbb amerikai metalbanda.

Avenged Sevenfold – 2018-ban is simán elcsípheted őket

2017 a koncertek és a feldolgozások éve volt

2016-ban szinte a semmiből jött az Avenged Sevenfold The Stage című lemeze, amit 2017-bensem engedett el a csapat, hiszen december 15-én kiadták az album deluxe verzióját. A kiadványon több klasszikus rockdal feldolgozása is hallható, valamint két kiadatlan nóta és négy koncertfelvétel.

A feldolgozások pedig igen parádésan sikerültek, hiszen olyan előadók és bandák dalait értelmezték újra a srácok, mint Del Shannon, a The Beach Boys, a The Rolling Stones és a Pink Floyd. Ez pedig nem csak reklámfogás volt, hiszen M. Shadowsék imádják a szóban forgó dalokat.

„A saját album írását is szeretjük, de most végre volt lehetőségünk mindkettőre. Minden erőnkkel azon dolgoztunk, hogy a The Stage megjelenjen, majd vártunk, hogy mi történik. Hét hónappal később ezekre a dalokra is jutott erőnk, ami természetesen arra ösztönzött minket, hogy a saját nótáinkkal is többet dolgozzunk.”

Grammy-jelölés, koncertfelvétel és még több koncert

A banda ráadásul teljesítményével kivívta azt is, hogy bekerüljön a Grammy-jelöltek közé, ugyanis The Stage című szerzeményük versenyben van A legjobb rockdal kategóriában, ahol olyan bandákkal kell megbirkózniuk, mint a Foo Fighters (Run) vagy a Metallica (Atlas, Rise!). A díjkiosztóra 2018. január 28-án kerül sor a New York-i Madison Square Gardenben, addig pedig rághatják a körmüket a rajongók.

Persze az izgalom csillapítására és a karácsonyi ünnepekre az Avenged Sevenfold azért kihozott még egy meglepetést 2017-ben, méghozzá a Live At The Grammy Museumot. A kiadvány egy tizenegydalos koncertanyag, melyet a Los Angeles-i Grammy Múzeumban vettek fel, és egyelőre csak digitális formában vásárolható meg.

De ha ez neked nem elég, sőt a csapat bécsi koncertje sem volt elegendő, esetleg lemaradtál róla, akkor van egy jó hírünk: a banda 2018-ban a Nova Rock egyik headlinere lesz. Szinte már be sem kell mutatnunk a fesztivált, melynek egyik legnagyobb előnye az, hogy a magyar határhoz nagyon közel, Nickelsdorfban rendezik meg. És természetesen ott leszünk, úgyhogy ha nem szeretnél M. Shadowsékról lemaradni, akkor kattints IDE! (Persze rajtuk kívül egy rakás jobbnál jobb banda is fellép még, és a lista még közel sem véges!)

*

Forrás: teamrock.com, avengedsevenfold.com


Oszd meg barátaiddal a Facebookon: