Sikeres másfél év van Myles Kennedy mögött az Alter Bridge-dzsel lenyomott turnénak és az új kiadványoknak köszönhetően, így elérkezettnek látta az időt – ha már Slash sem harcra kész a Guns N’ Roses miatt –, hogy szólómunkáira koncentráljon. Ugyan pár éve már elkezdett írni egy lemezt, de végül mégsem azt adta ki, úgyhogy nagy adag munkát dobott a kukába.

Myles Kennedy – 2018 a tigris éve

Két album helyett csak egy jelenik meg

Nagyot ment az utóbbi másfél évben Myles Kennedy az Alter Bride-dzsel, ugyanis egy igen jó lemezt adtak ki The Last Hero címmel, amit rengeteg koncert, majd egy új kiadvány követett 2017 őszén. A koncertlemezt ráadásul egy budapesti koncerttel fejelte meg a gárda, így a hazai rajongóknak is bőven kijutott a jóból.

Az Alter Bridge azonban most megpihen, mivel Mark Tremonti gitáros saját névre keresztelt bandája 2018 nyara körül adja ki A Dying Machine című új albumát, míg Myles Kennedy szólókarrierjét indítja be. Az énekes jó pár éve ígérgeti lemezét, 2017 elején már szinte késznek is titulálta azt, azonban végül az egészet a kukába dobta.

„Amikor befejeztem, hátrébb kellett lépnem, hogy új perspektívából szemlélhessem a dolgokat, és akkor azt mondtam: »Tudod mit? Őszintének kell lenned magadhoz dalszerzőként. Ez az, ahol most tartasz? Nem. Ez az, amivel szeretnéd képviselni azt, ahol jelenleg tartasz? Nem.« Nehéz döntés volt számomra, mert rengeteg munkát fektettem bele. És nem csak munkát, hanem időt ás pénzt, ennek ellenére úgy éreztem, hogy félre kell dobnom és újrakezdenem.”

Énekesünk tehát mindent a nulláról kezdett elölről, de így is rengeteg ötlet közül válogathatott, úgyhogy hamar összeállt az anyag, ami a Year Of The Tiger nevet kapta.

Bécsbe is beköszön Kennedy az új lemezzel

Az album igen személyes jellegű, Kennedy gyermekkorát dolgozza fel, melyben rengeteg trauma érte őt.

„A lemez azt a történetet dokumentálja, amikor az apám elhunyt kiskoromban, elmeséli, mi történt édesanyámmal, a testvéremmel és velem. Szóval ez egy konceptlemez az elejétől a végéig.”

Zeneileg sem azt a tökös és öblös rockot kell magunk elé képzelni amit Slash szólóbandájában, illetve az Alter Bridge-ben kapunk, hanem egy sokkal nyugisabb, bluesosabb hangulatot. Hangszerelésében is változatosabb az anyag egy átlagos rockalbumnál, ugyanis mandolin, bendzsó, lap steel és rezonátoros gitár is hallható a dalokban, amiket Michael „Elvis” Baskette producerrel hozott össze Kennedy. Érdekesség, hogy az anyagon Zia Uddin dobos is hallható, akivel még az Alter Bridge előtti időkben játszott együtt Myles a The Mayfield Four nevű bandában.

A Year Of The Tiger a Napalm Recordsnál jelenik meg 2018. március 9-én, és szinte rögtön turnéra is indul az énekes az anyaggal. Nagy szerencsékre minket is megközelít: április 1-jén a bécsi Arénában lép fel. Természetesen rögtön ugrottunk az alkalomra, úgyhogy mi ott leszünk, a kérdés már csak az, hogy te is csatlakozol-e hozzánk. Ha igen, akkor kattints IDE!

*

Forrás: teamrock.com, blabbermouth.net


Oszd meg barátaiddal a Facebookon: