Hamarosan indul a Lindemann turnéja, amit érdemes neked is elcsípned, ugyanis a Rammstein és a Pain vezére tökéletes párost alkot. Mind a ketten kellően elborult elmével rendelkeznek, amit nem is rejtenek véka alá, ráadásul turnéjukra is egészen különleges formációkkal indulnak. Az agyeldobás tehát már most borítékolható!

Lindemann – A tökéletes házasság

„Mind a ketten mentálisan sérültek vagyunk”

Az elmúlt hónapokban kellő mértékben forgattuk idehaza a Lindemann új lemezét, az F&M-et, de írtunk is róla gazdagon, úgyhogy ha még mindig nem hallottál róla, akkor nem tudjuk, melyik csatornát nézted / olvastad eddig. Azt a következtetést viszont akár már egy-két dal és klip letesztelése után le lehet vonni, hogy Till Lindemann és Peter Tägtgren nem feltétlenül ép elméjű. Nos, ezt ők sem tagadják.

„Úgy gondolom, hogy a mind a ketten mentálisan sérültek vagyunk. De megbirkózunk vele, úgyhogy jól passzolunk egymáshoz. Mindent megbeszélünk egymás között, talán néha többet is, mint kellene. Nincsenek tabuk közöttünk.”

Klipjeik nézése közben többször felmerül az a kérdés, hogy miről van szó, majd az értetlenséget és a sokkot felváltja egy pozitív érzés, ami annak köszönhető, hogy ez a két zseni tökéletesen passzol egymáshoz. Till Lindemann szerint már túlságosan is…

„Tökéletes harmónia van közöttünk. A Rammsteinből már tudom, hogy amikor valakivel dolgozol, akkor a barátság azt megsínyli. De mi úgy passzolunk egymáshoz, mint egy férj és feleség. Sajnos csak pont az a szexuális dolog hiányzik, haha!”

Az előzenekarok sem veszettségtől mentesek

Ezek után már neked is világos, hogy nem könnyű olyan bandákat, előadókat keresni, akik passzolnak ehhez a formációhoz. Így született meg az a döntés, hogy a 2020 februárjában induló turnén Jadu és az Aesthetic Perfection kíséri őket. Hogy kik ők? Mutatjuk!

Jadu egy német énekesnő, aki saját bevallása szerint Military Dream Pop stílusban mozog. Szerinte az érzéseket a leghatékonyabban katonai metaforákon keresztül lehet közvetíteni, így nem csoda, hogy a zubbony és a harci kellékek is kötelező elemek produkciójában.

„Rengeteg metaforikus mondattal operálok. A szavakkal olyan képeket próbálok lefesteni, melyek megmutatják, egyes szituációkban milyen érzések lehetnek úrrá rajtunk. A Todesstreifen című dalban például arról énekelek, hogy egy katona elhagyja a bajtársait. Elhagyottnak és reménytelennek érzi magát, a dal pedig emiatt igazából a depresszióról szól. Rengeteg katonai kifejezést és utalást használok, mivel a legtöbb helyzet, amin keresztülmentem életem során, olyan volt, mint egy harc.”

Az Aesthetic Perfection egy amerikai elektronikus formáció, melynek vezére Daniel Graves. Legújabb albumuk 2019-ben jelent meg Into The Black címmel, és egészen különleges elegy hallható rajta ezúttal is.

„Mindenekelőtt én egy zenerajongó vagyok. Imádom a zenét. Szeretek új hangokat, stílusokat és megközelítéseket találni. Folyamatosan kísérletezek új és régi felfedezésekkel, hogy megtaláljam a következő lépést előre. A kulcs azonban az, hogy mindig mozgásban kell maradni. Nagyon izgalmasnak találom az olyan hangzásokat, melyek az olyan csapatokból jönnek, mint az Architects, valamint producerektől, mint Diplo. Ugyanakkor nem felejtem a múltam az olyan előadók és bandák által, mint Michael Jackson, a Queen és Marilyn Manson.”

Ez a stíluskavalkád garancia arra, hogy 2020. február 8-án a bécsi Gasometerben nem fogsz unatkozni. Persze előtte szerezd be a jegyed, amiből már csak pár darab maradt! Katt IDE!

*

Forrás: loud-stuff.com, rockcult.ru, pressreader.com


Oszd meg barátaiddal a Facebookon: