Nem meglepő, hogy ismét a háborúról mesélnek a svédek, azonban a Sabaton most egy igen nagy fába vágta a fejszéjét, de ha ismered Joakim Brodénékat, akkor szerintünk sejted, hogy ezúttal sem vallanak kudarcot.

Sabaton – Lemezre viszik a teljes első világháborút

„Nem leszünk olyan banda, akik nyolcévenként adnak ki albumot”

Őrületes éveken van túl a Sabaton, ugyanis az egész világot bejárták 2016-ban megjelent lemezükkel, a The Last Standdel, mely nem egy országban került a listák élére. Hazájukon kívül Finnországban és Svájcban is bitorolta a lista első helyét az anyag, több helyen pedig masszív dobogós volt, úgyhogy nem csoda, hogy a szokásos helyszíneken kívül máshol is szívesen látták a háborús történetek mesélőit. Joakim Brodén énekes szerint ez volt az oka annak, hogy a szokásos két év helyett ezúttal több időbe telt összehozni egy új albumra való dalcsokrot.

„Az a helyzet, hogy a The Last Stand turné elvitt minket majdnem mindenhova. Azelőtt nem játszottunk sokat Dél-Amerikában, Észak-Amerikában és Ázsiában sem, úgyhogy időben végeztünk a turnéval, így tudtunk lemezt csinálni minden második évben. Azonban mióta Ausztráliában, Észak- és Dél-Amerikában és Ázsiában is játszunk, sajnos ez egy kicsit csúszik. Ennek ellenére nem leszünk olyan banda, akik nyolcévenként adnak ki albumot.”

Azonban összekapta magát a banda és 2018-at a munkának szentelte, ráadásul annyira belendültek a dalszerzésbe, hogy 20-30 dal és dalötlet közül válogathattak kilencedik sorlemezükre.

„Ez a legnagyobb szabású albumunk”

A kilencedik album pedig remek időzítéssel, 2019 folyamán jelenik meg, vagyis a banda 20. jubileumán, így az ágyúdörgés ezúttal sem marad el, sőt minden eddiginél nagyobb szabású anyagot ígér a gárda. A The Great War című album ugyanis az első világháború eseményeit dolgozza fel, azonban teljes egészében.

„Ez nem az első alkalom, hogy ebből a korszakból mesélünk el történeteket, azonban most úgy éreztük, hogy megfelelő az időzítés, hogy egy konceptalbumot készítsünk erről a háborúról.”

A lemez a Nuclear Blast gondozásában jelenik meg 2019. július 19-én, és ismét van magyar vonatkozása – nem csak a háború miatt –, mivel a borítót Sallai Péterre bízták az északi metalarcok. Az anyag ráadásul az első lemez lesz Tommy Johansson gitárossal, aki Thobbe Englund helyére érkezett 2016-ban.

„Ez a legnagyobb szabású albumunk. Hatalmas mélységek és történetek övezik a dalokat, ami korábban nem volt jellemző. Rengeteg meglepetésre számíthattok, mivel új dolgokat is kipróbáltunk, valamint visszamentünk egy olyan koncepcióhoz, amit tudjuk, hogy sokan szerettek.”

A banda tehát nagyon lelkes, sőt még egy történelmi YouTube-csatornát is készítettek Sabaton History név alatt, ahol a különböző történelmi eseményeket ismerhetjük meg dalaikon keresztül. Az album érkezéséig tehát kattints IDE és elleszel a videókkal egy darabig.

*

Forrás: blabbermouth.net, blabbermouth.net


Oszd meg barátaiddal a Facebookon: