Rendíthetetlenül robog tovább a Joakim Brodén vezette Sabaton, mivel a 2014-es Heroes után már meg is jelent az újabb eposz, a The Last Stand. A téma ezúttal is a háború, ám a srácok szerint most kicsit más aspektusból elemezték az eseményeket.

Sabaton – Továbbra is kitartanak a háború mellett

Háború, háború és háború

Terepmintás gatya, fekete póló vagy ing, bakancs és dallamos, menetelős dalok – talán ezek a legfontosabb összetevői a svéd Sabatonnak. Természetesen a The Last Stand című új albumon is már zsigerből hozzák a rájuk jellemző zenei elemeket, és ezúttal sem hazudtolják meg magukat, ugyanis a háború témája köré íródott a friss dalcsokor is.

A 2016 augusztusában megjelent lemez borítóját ismét honfitársunk, Sallai Péter jegyzi, a felvételek pedig a megszokott helyen, a Pain főemberének, Peter Tägtgrennek csúcskategóriás svédországi stúdiójában készültek.

„A Carolus Rex és a Heroes is ugyanígy készült, szóval nagyon kényelmes visszatérni erre a helyre, ugyanazok az emberek közé. A rajongók felismerik majd a lemez Sabaton-hangzását, azonban úgy érezzük, hogy ezúttal sikerült egyet előrelépnünk.”

Új gitárossal támadnak

A csapat feszített munkatempója és turnémenetrendje nemrég áldozatot követelt: Thobbe Englund gitáros ugyanis kilépett a csapatból, még a friss lemez megjelenése előtt.

Távozását a következőképpen kommentálta a 2012-ben csatlakozott húrnyűvő:

„Van egy dolog, amiben őszintén hiszek, mégpedig az, hogy mindig a szívünket kell követnünk. Az elmúlt években tudatosult bennem, hogy mi az, ami boldoggá és elégedetté tesz, mégpedig az, hogy feltárjam kreativitásom egy nyugodt élettel kombinálva, ahol nem turnézok egész évben fénysebességgel.”

Joakimék azonban nem estek kétségbe, 2016. augusztus 20-án, a Sabaton szokásos hazai pályán rendezett fesztiválján már az új gitárossal, Tommy Johanssonnal léptek fel, aki korábban a Golden Resurrection és a ReinXeed zenekarokat erősítette. A siker persze nem maradt el, játékával azonnal belopta magát a rajongók szívébe a pufók hathúros.

Sabaton – Továbbra is kitartanak a háború mellett

Mi is a célkeresztben vagyunk

A svéd gárda jelenleg Észak-Amerikát tervezi bevenni, majd 2016 telén és 2017 tavaszán Európa felén veszik az irányt legújabb hadjáratukkal, ami magyar megállót is tartalmaz.

2017. március 5-én a budapesti Barba Negra Music Club falait zengetik meg a The Last Stand dallamai, az este pedig igazán nagyszabású lesz, mivel a germán Accept személyében különleges vendég is érkezik Joakimékkal.

A német csapat a Sabatonnal egyetemben az utóbbi időben többször is járt nálunk, ám aligha van olyan hithű rajongó, aki ennek ellenére ne menne el a heavy metal legenda újabb hazai fellépésére, főleg úgy, hogy harmadikként az epikus power metalban erős Twilight Force nyit majd a két nagy kaliberű bandának.


Oszd meg barátaiddal a Facebookon: