A Rush sajnos már nem aktív, ennek ellenére nem mondhatni, hogy a csapat tagjai unatkoznak, vagy hogy nincs körülöttük felhajtás. Nemrég egy különleges film került a mozivásznakra a rajongók nagy örömére.

Rush – A mozikban játszottak ismét együtt

Még mindig vannak eddig sosem látott felvételeik

Nem is olyan rég írtunk arról, hogy a Rush mint zenekar már nem aktív. Ennek ellenére azonban nemrég egy új koncertfilmmel ajándékozta meg a csapat a rajongókat, mely a Cinema Strangiato: An Annual Exercise In Fan Indulgence címet kapta. Az alkotás a banda 2015-ös R40 turnéjának állít emléket, és a dalok mellett interjúk, backstage jelenetek, valamint soundcheck felvételek is láthatóak voltak benne. A mozikban 2019. augusztus 21-én volt látható, de mivel csak egyszeri alkalomról volt szó, így minden bizonnyal hamarosan azok is lecsekkolhatják, akik erről lemaradtak.

Az viszont továbbra is biztos, hogy a csapat nem működik tovább, Alex Lifeson gitáros nemrég kijelentette, hogy nem szeretne turnézó zenekar tagja lenni a továbbiakban, de Geddy Lee is elmondta, hogy Neil Peart dobos tuti, hogy nem tér vissza a cájg mögé.

„Az emberek hallottak tőlünk valamit, és azt eltúlozták, ám nem világos, miért. Azt gondolom, a helyzet nyilvánvaló volt attól a naptól, amikor Neil kiszállt. Nem úgy ment el, hogy valami más hangszeren majd elkezd játszani. Nem bírta a strapát, erről volt szó. Most egyáltalán nem dobol, inkább a lányát tanítja.”

Geddy Lee szólólemezre készül?

Geddy Lee azonban hiányolja a zenélést. Nemrég befejezte könyvének munkálatait, ami meg is jelent Big Beautiful Book Of Bass címmel, de ez nem elégíti ki teljesen.

„Nem hiányzik az, hogy magára hagyjam a családom, azonban hiányzik az a három óra a színpadon a cimboráimmal. Ez és különösen az utolsó tíz évnyi turné nagyon szórakoztató és örömteli volt.”

Emiatt érzi úgy, hogy valamit mindenképpen csinálnia kell, és ha Alex Lifesonnal egyelőre nem jön össze egy kis jammelés vagy közös munka, akkor saját maga veszi kézbe az irányítást és összehoz egy szólóanyagot.

„Lehet, hogy felveszek egy szólólemezt. Az elmúlt két évben sokat foglalatoskodtam az önéletrajzommal, de most végre befejeztem és vége a promóciónak is, az agyam pedig végre ráállhat a zeneírásra.”

Bárhogy is alakul, mi mindenképpen szólunk neked, úgyhogy legyél résen!

*

Forrás: louderosund.com, loudersound.com


Oszd meg barátaiddal a Facebookon: