Úgy tűnik, hogy Chuck Billyék nem tudnak hibázni, hiszen 2016 végén megjelent tizenegyedik stúdióalbumuk is lehengerlően sikerült, tovább öregbítve ezzel az öböl menti thrash metal gazdag repertoárját. A banda ráadásul 2017-ben egyáltalán nem lassít, hiszen egy kegyetlen turnéra készülnek, sőt kárpótlásul a sok várakozásért, már el is kezdtek gőzerővel dolgozni új lemezükön.

Testament – Több mint három évtized után is csúcsformában

Sosem ütik le a lécet

Nem ma volt, amikor Eric Peterson lerakta a Testament alapjait, ugyanis a ’80-as évek elején, egészen pontosan 1983-ban hozta létre a zenekar elődjét, a Legacyt. Azóta rengeteg hullám érte a San Franciscó-i öböl partjait, azonban a zenekar változatlan lelkesedéssel és minőséggel dolgozik tovább, aminek ékes bizonyítéka a 2016. október 28-án világra szabadított Brotherhood Of The Snake című album.

A csapat tizenegyedik stúdiólemeze is igazán komoly hallgatnivaló, valamint nagyon ötletes és színes, köszönhetően többek között a Peterson – Skolnick gitárduónak, akik nagyszerűen keverik a kártyákat a klasszikus thrash és az egyéb műfajok között. (Ne feledjük, Alex olyan stílusokban is otthonosan mozog, mint a jazz és a blues, amit széles érdeklődési körének és egykori mesterének, Joe Satrianinak is köszönhet.)

A lemezre ezúttal is – a mai viszonyokhoz képest – sokat kellett várni, ugyanis négy év után érkezett, azonban tökéletesen kiérlelt dalok sorakoznak rajta, melyek egyike sem csúszik azon bizonyos léc alá.

„Amikor a többi banda magasra teszi a lécet, az természetesen inspirál téged. Minden alkalommal, amikor ez a léc feljebb kerül – különösen, amikor a klasszikus bandák adnak ki erős lemezt –, akkor úgy érzed, hogy neked is egy jó albumot kell készítened.”

És ebből tavaly nem volt hiány, hiszen az Anthrax, a Megadeth, a Metallica és a Death Angel is új lemezt kreált, ráadásul nem is akármilyet! A Testament azonban remekül helyt állt ebben a dömpingben, úgyhogy eszük ágában sincsenek most leállni, máris tervezik az új jövevényt, amin ezúttal nem ülnének sokat, hiszen 2018-ban piacra is dobnák.

Magyarországra is eljön a gigantikus thrash turné

Előtte viszont turnéznak egy egészségeset, nyáron ugyanis elsősorban a fesztiválokra koncentrálnak, majd az amerikai koncertek után Európában fognak tarolni dalaikkal. És amikor tarolásra gondolunk, akkor tényleg nem beszélünk mellé, ugyanis nem akárkiket hívtak meg magukkal Eric Petersonék, mint a kanadai Annihilatort és a másik impozáns thrash intézményt, a Death Angelt. Az őszi turné kezdete előtt ráadásul a Jeff Waters vezette Annihilatornek meg is jelenhet az új albuma, melyen a korai anyagokhoz hasonló stílust érhetünk majd tetten: az új lemez állítólag méltó folytatása lesz például az Alice In Hell című albumnak.

Testament – Több mint három évtized után is csúcsformában

A Death Angel pedig továbbra is a tavaly megjelent The Evil Divide albummal döngöl a földbe, ugyanis Rob Cavestanyék lemeze hihetetlen jól sikerült, ráadásul Andreas Kisser (Sepultura) személyében komoly erősítésük is volt a Hatred United / United Hate című dalban, ami dalcsokor egyik ékköve.

És hogy a végére egy igazán jó hírrel szolgáljunk: a bivalyerős hármas Budapestre is ellátogat, ugyanis 2017. november 18-án a Barba Negra Music Clubot is eléri a tornádó erejű és sebességű turné, ami minden bizonnyal nem kegyelmez majd senkinek.

*

Forrás: teamrock.com


Oszd meg barátaiddal a Facebookon: