Már az első taktusokból sejteni lehetett, hogy ezúttal Mark Hoppusék tényleg nem viccelnek, és valami egészen észveszejtő anyaggal rukkolnak elő, ami végül így is lett, hiszen a 2016 júliusában megjelent California olyan kiváló kritikákat kapott, hogy ismét az egekben jár a zenekar. Ezt pedig hogyan máshogy lehetne megünnepelni, mint kiváló koncertekkel szerte a világon, amiből nekünk is jut egy kis szelet.

Blink 182 – 15 év után ismét a csúcson

Amerikában és az Egyesült Királyságban is ők az elsők

15 évnek kellett ahhoz eltelnie, hogy a Blink-182 ismét nagy sikereket söpörhessen be, ugyanis a 2016. július 1-jén megjelent California című lemezük az amerikai, valamint brit albumlistán is az első helyre kúszott fel. A srácoknak ez volt az első kiemelkedő helyezése a Brit félszigeten, míg hazájukban a 2001-es Take Off Your Pants And Jacket sikereit tudták ezzel megismételni.

Blink 182 – 15 év után ismét a csúcson

Nem csoda, hogy oda vannak a rajongók a lemezért, ugyanis hatalmas erő duzzad benne, amit többek között Matt Skiba játékának is köszönhetünk, hiszen ez az első korong az újonccal a villanygitár mögött.

Természetesen az olyan dalokat sem érdemes elfelejteni, mint például a Los Angeles vagy az ismerős klippel felturbózott She’s Out Of Her Mind. A videóban ezúttal nem a srácok szaladgálnak anyaszült meztelenül – mint a híres What’s My Age Again?-ben –, hanem gyönyörű lányok, aminek valószínűleg a banda férfirajongói jobban örülnek.

És egy példa, hogy még ezt is tudják tetézni a kaliforniai rosszfiúk: lemezüket Grammy-díjra is jelölték, méghozzá „A legjobb rockalbum” kategóriában, úgyhogy, ha a csillagok állása is kedvez nekik, akkor 2017. február 12-én begyűjthetik első Grammy-díjukat.

A legállatbarátabb zenekara cím már a zsebben van

Bár elég rebellisnek tűnik a Blink-182 három huligánja, ennek ellenére mindegyik tagnak van otthon saját kisállata, sőt, Mark Hoppus és Travis Barker vegánok, míg az új fiú, Matt Skiba vegetáriánus, így elnyerték a Peta2-től a legállatbarátabb zenekar címet. A PETA ifjúsági szervezete minden évben odaítéli a díjat olyan zenészeknek, hírességeknek vagy vállalatoknak, akik a legelkötelezettebbek voltak az adott esztendőben az állatok iránt.

Blink 182 – 15 év után ismét a csúcson

Hamarosan pedig ebbe a régióba is eljönnek a California lemezzel Travisék, ugyanis a 2017-es Nova Rock fesztivál második napján, június 15-én headlinerként lépnek fel Nickelsdorfban.

Ha pedig a srácokat még mindig nem tudod komolyan venni, akkor érdemes meghallgatni legújabb dalaikat, és elolvasni az alábbi gondolatokat a főnöktől, Marktól.

https://www.youtube.com/watch?v=3PzsZrGFrAs

„Azt hiszem, hogy az emberek komolyabban veszik manapság a Blinket, mint korábban. Sokan csak egy viccbandának tartottak bennünket, de akik hallgatnak is minket, azok tudják, hogy ugyan bugyuták vagyunk, de írtunk dalokat válásról, öngyilkosságról és depresszióról is. Még mindig úgy érzem, hogy mi vagyunk a gyengébb fél, de azt gondolom, hogy az emberek már tisztelnek bennünket, hiszen ha nem is tetszik nekik a banda vagy a zene, de legalább tisztelnek azért, mert már 25 éve nyomjuk.”

*

Forrás: teamrock.com/news/2016-07-11/blink-182-california-album-chart-no-1-us-uk, http://teamrock.com/news/2016-12-16/blink-182-voted-most-animal-friendly-band-by-peta, http://teamrock.com/news/2016-10-23/blink-182-release-nsfw-video-for-shes-out-of-her-mind

Figyelem! A srácok Nova Rockos bulijára utazást szervezünk, ráadásul nálunk a bérleted is bezsebelheted az utazásod mellé! Érdekel? Katt IDE!


Oszd meg barátaiddal a Facebookon: