Megtalálta új énekesét a San Diegó-i Stone Temple Pilots. A csapat két évet töltött új dalnok keresésével, és ráadásul nem akárhonnan, hanem az amerikai X-Faktorból igazolt a mikrofon mögé egy nagyszerű hangot. Az egyik legsikeresebb grunge banda tehát ismét aktív, és hamarosan szabadjára engedi hetedik albumát.

Stone Temple Pilots – Nyolc év után jelenik meg az új lemezük

Súlyos örökség

Aligha van olyan rockzene kedvelő, aki ne hallotta volna a Plush vagy a Creep című mesterműveket a grunge egyik meghatározó bandájától, a Stone Temple Pilotstól. A zenekar az 1992-es Core című lemezével beírta magát a rocktörténelembe, énekesük, Scott Weiland pedig ikonikus énekese lett a műfajnak.

A banda fontos tényező volt a ’90-es években, és annak ellenére sem esett ázsiójuk, hogy a 2000es években bizony beszaladt egy-egy gyengécske lemez is. 2013-ban azonban kikerült a csapatból Weiland, akinek helyére nem kisebb énekes érkezett, mint Chester Bennington. Két év után azonban ő is elhagyta a zenekart, mivel száz százalékban a Linkin Parkra szeretett volna koncentrálni.

Sajnos azóta mindkét énekes már az égi zenekart erősíti: Weiland 2015-ben túladagolásban halt meg, míg Chester Bennington 2017 júliusában öngyilkosságot követett el. A súlyos örökség azonban nem roppantotta össze a zenekart, hanem folyamatosan dolgoztak dalaikon, melyekhez új frontembert is találtak Jeff Gutt személyében.

„Egy kis időbe telt, de megtaláltuk a mi emberünket”

A 42 éves Jeff az amerikai X-Faktorból lehet ismerős egyeseknek, először meghallgatáson 2016 őszén járt a DeLeo testvérek kormányozta zenekarnál.

„Egy olyan énekest akartunk, aki nemcsak hitelesen tudja előadni korábbi dalainkat, hanem szeretne új dalokat is írni, és kitaposni egy új ösvényt velünk együtt. Egy kis időbe telt, de megtaláltuk a mi emberünket. Már az elején világos volt, hogy Jeffnek megvan a képessége ahhoz, hogy elénekeljen olyan hangilag kihívást jelentő dalokat, mint a Piece Of Pie és az Interstate Love Song. Azonban arra is rájöttünk hamar, hogy jó füle van a dallamokhoz és tudja, hogyan kell dalokat írni.”

A banda pedig 2018. március 17-én rá is fordul új, hetedik albumára, mely nyolc év után érkezik a boltokba. A Rhino Entertainmentnél megjelenő anyag egy új kezdet a zenekar számára, mely Eric Kretz dobos szerint is igen ígéretesen indul.

„A kémia a kezdetektől fogva megvolt, Jeff pedig egymás után jött elő a jobbnál jobb dallamokkal. Végül tizennégy dalt irtunk meg, ami a legtöbb, amit valaha Stone Temple Pilots-albumhoz rögzítettünk.”

Hogy a sztori hogyan folytatódik, azt nem tudjuk, mindenesetre a csapat 2018 tavaszán Észak-Amerikában turnézik, de ha minden jól megy, esetleg az öreg kontinensre is benéznek.

*

Forrás: blabbermouth.net, blabbermouth.net


 

Oszd meg barátaiddal a Facebookon: