Nem hagyja abba a rockzenélést Ritchie Blackmore 2019-ben sem. Azt nem mondhatjuk, hogy hatalmas tempóra kapcsol, de öröm látni és hallani, hogy élvezi a műfajt, melyet sokáig parkolópályára tett.

Ritchie Blackmore – Még mindig élvezi a rockzenét

„Megkerestem a legjobb zenészeket, akiket emberként is kedvelek”

Az elmúlt években többször is írtunk Ritchie Blackmore-ról, aki újra felélesztette Rainbow-ját, méghozzá új zenészekkel. Azt sem bánja, hogy nem sokan ismerik néhányukat, annak viszont örül, hogy egy tehetségre lelt Ronnie Romero énekes személyében, méghozzá időben.

„Megkerestem a legjobb zenészeket, akiket emberként is kedvelek. Ugyanakkor kaptam remek ismeretlen zenészeket és felfedeztem egy új tehetséget, még mielőtt az egók teljesen az egekbe szállnának.”

2018-ban Prágában láttuk és hallottuk hangját Blackmore gitárjátéka mellet, és valóban lenyűgöző, pedig nem kis véletlen kellett ahhoz, hogy felfigyeljen rá az egykori Deep Purple hathúros. Elmondása szerint felesége, Candice Night a „bűnös” a dologért.

„Mindenért a feleségemet hibáztatom. Egyszer ugyanis a YouTube-on nézett valamit, majd megkérdezte, hogy mit gondolok erről az énekesről. Ronnie Romero volt az, és amikor meghallottam, elképedtem, mennyire jó, és azt gondoltam, hogy ha újra összeraknám a Dio korszakos bandát, akkor őt választanám. Így kezdődött az egész, izgatott lettem a hangjától és úgy gondoltam, hogy nem bánom ezt a rock dolgot néhány koncert erejéig.”

A néhány koncertből aztán több és több lett, most már szinte minden évre jut néhány fellépés, és ez alól 2019-sem kivétel.

Új felvétel és nyári koncertek

Sokan pedig azt mondják, hogy már nem úgy dörrennek meg ezek a dalok, Blackmore technikája pedig alaposan megkopott. Nos, az igen vaskalapos húrnyűvő ezt valamennyire el is ismerte, de szerinte arról van szó, hogy Blackmore’s Nightban leginkább ujjal penget és bizony emiatt kissé elszokott a pengetővel való játéktól.

„Hozzászoktam egy más játékstílushoz ezzel a reneszánsz dologgal. Néha mondjuk négy órán keresztül játszom ujjakkal, rockzenét viszont pengetővel játszom, a jobb kéz technikám pedig úgy tűnik, hogy megszenvedi ezt. Megfigyeltem, hogy amikor elkezdek valamit játszani, akkor az nem olyan folyékony, mint kellene, egészen néhány italig természetesen. Néha 15-20 percbe is beletelik, míg újra visszatalálok a helyes kerékvágásba a pengetővel.”

Azért bárhogy is, de gyorsan összeszedi magát, ezt a koncerteken hallottakból is megerősíthetjük, úgyhogy nincs itt olyan nagy baj, mint amennyire páran beállítják. 2018-ban ráadásul egy olyan koncertfelvétel látott napvilágot Memories In Rock II címmel, melyen egy új dal is helyet kapott, a Waiting For A Sign, szóval a kreativitással sincs baj, de a régóta pedzegetett új albumnak még nyoma sincs.

Mindez nem gond, mert helyette nemrég megkaptuk a Black Sheep Of The Family új verzióját, ami a Rainbow 1975-ös debütlemezén kapott eredetileg helyet, és ami eredetileg egy Quatermass-feldolgozás. Mindezek mellé –ahogy korábban is írtuk – néhány koncert is párosul 2019 nyarán, melyek ugyan messze elkerülnek ezúttal minket, de vélhetően lesznek még olyan fontos események a banda életében, amiről mindenképpen be kell számolnunk majd.

*

Forrás: thequietus.com, loudwire.com


Oszd meg barátaiddal a Facebookon: