A címben olvasható három dologgal lehetne leginkább összefoglalni a Los Angeles-i alternatív rockbanda 2017-es évét, ugyanis, ahogy minden évben, ezúttal is nagy dolgokra készülnek, azonban most az új lemezre kiéhezett rajongók étvágyát is csillapítani kívánják Jared Letóék: már úton van a 2013-as Love, Lust, Faith And Dreams folytatása.

30 Seconds To Mars – Nyári tábor, turné és új album

Töretlenül a siker felé

Sokat és sokfélét lehet olvasni a kaliforniai srácokról, de egy biztos: manapság az egyik legismertebb és legfelkapottabb alter banda, a 30 Seconds To Mars. Mint sok más csapat esetében, rájuk is nagyon igaz, hogy hatalmas mértékben változott meg stílusuk fennállásuk lassan 20 (!) évében.

30 Seconds To Mars – Nyári tábor, turné és új album

Első lemezük, a legendás Bob Ezrin producerrel készített, és saját névre keresztelt 30 Seconds To Mars ugyan nem lett kasszasiker, de olyan csapatokkal turnézhattak az ezredforduló után nem sokkal, mint a Puddle Of Mudd vagy az Incubus. És akkor még nem is említettük, hogy a tőlük elfordult rajongók azóta is egyedül csak erre a lemezre esküsznek.

Aztán teltek múltak az évek, és egyre populárisabb elemek szivárogtak a csapat zenéjébe, ami meg is hozta a sikert a srácoknak. Hatalmas elismeréseket és díjakat gyűjtöttek be, valamint arénákat töltöttek meg, szóval jóval lekörözték a velük együtt indult csapatok szinte mindegyikét.

Nehéz megmondani melyik albummal ért révbe igazán a csapat, de az biztos, hogy a This Is War nagyon ütős lett és mindenkit eltalált, így nem csoda, hogy egy teljesen más irányt célzott meg a Jared Leto vezette formáció az eddigi legutolsó Love, Lust, Faith And Dreams lemezzel:

 „A This Is War a konfliktusukról és a túlélésről szól, ez azonban egy új fejezet, olyan, mint egy új kezdet. Mintha egy új együttes lennénk, akik elengedtek rengeteg dolgot a múltban. Ez nemcsak egy rockalbum, hiszen ez még kiterjedtebb és mélyebb. Azt hiszem, sokakat meglep majd.”

Így is lett, hiszen a U2-szerű hangzás még többet puhult és rengeteg elektronikus elemmel egészült ki, így elérve még több embert. Jared Leto pedig mint színész is tovább bontogatta szárnyait, 2014-ben Oscar-díjat kapott, legutóbb meg a 2016-os Öngyilkos Osztag című filmben tűnt fel az őrült Joker szerepében.

Közös bulik a Muse-zal és új album

Koncertek terén igazán izgalmas dolgok várnak a csapatra 2017-ben, ugyanis májustól szeptemberig a Muse-zal turnézik a 30 Seconds To Mars, ami ugye mondanunk sem kell, hogy nem gyenge párosítás. A körút közben ráadásul arra is marad ideje a srácoknak, hogy a napfényes Malibura is benézzenek.

30 Seconds To Mars – Nyári tábor, turné és új album

A banda frontembere már vagy 20 éve rendszeresen visszajár Malibura, és mindig is foglalkoztatta a gondolat, hogy valami különlegeset szervezzen ide, így jött az ötlet, hogy egy nyári tábor keretén belül összehozza a rajongókat és különleges koncertjeikkel, valamint olyan programokkal szórakoztatja őket, mint a jóga, hegymászás, íjászat és a meditáció.

  1. augusztus 12-től 14-ig pedig már a harmadik Camp Marsra kerül sor, amit így vezetett fel Jared:

„Amikor tavaly egy nap alatt teltházas lett a tábor, egyszerűen eldobtuk az agyunk, nagyon szívmelengető volt. Szóval egyfajta álom az, hogy zsinórban a harmadik évben is megszervezhetjük ezt a rendezvényt. Nemcsak a zenénket, a remek ételeket és a szórakozást osztjuk meg az emberekkel, hanem minderre az egyik kedvenc helyünkön, a napfényes Malibun, Kaliforniában kerül sor.”

Ha ez pedig még nem volna elég, akkor van még egy jó hírünk a csapat rajongóinak: készül az új 30 Seconds To Mars-album!

A 2013-as negyedik sorlemez folytatása igaz már jó ideje formálódik, azonban a Jared a Rolling Stone magazinnak adott egyik interjújában elmondta, hogy folyamatosan pörögnek a felvételek, továbbá egy kis hangulatfokozó is kikerült a netre, ami azt hangoztatja, hogy az Interscope-nál jön ki a lemez 2017-ben.

*

Forrás: rollingstone.com, rollingstone.com, altpress.com

Oszd meg barátaiddal a Facebookon: