Meglepő módon 2018-ban is ad néhány koncertet újjáalakított Rainbow-jával Ritchie Blackmore. Az énekes, Ronnie Romero szerint az volt a feltétel, hogy a vaskalapos gitáros pozitívan értékelje 2017-es bulijaikat. Mivel az újabb kanyar azt jelenti, hogy Blackmore elégedett volt, így akár néhány új dal is előkerülhet, amit már az új leosztással készített.

Ritchie Blackmore – „A zene egy nagyon komoly dolog”

Egy új lemez is benne van a pakliban?

Az elmúlt két évben elsősorban Rainbow-koncertjei miatt beszéltek Ritchie Blackmore-ról, miközben két felvételt is kiadott zenekarával a Deep Purple legendája. A dalok ugyan egyáltalán nem voltak újak, azonban újjáalakított bandájának énekese szerint vannak még a tarsolyban meglepetések.

„Van még egy új dal, ami kiadásra vár, csak pontosan nem tudom, mikor kerül erre sor. Ritchie folyamatosan új dolgokat próbál ki, hogy lássa, hogyan működnek. Ezért is adta ki az I Surrender új változatát valamint az instrumentális Land Of Hope And Gloryt.”

A rajongók az énekes szerint akár egy új lemezben is reménykedhetnek, főleg úgy, hogy Blackmore zöld utat adott a további koncerteknek, így 2018-ban is gurul tovább a Rainbow szekere. Ronnie Romero a vadiúj dallal kapcsolatban hihetetlenül lelkes:

„Ritchie pár hónapja küldött nekem egy dalt, aminek olyan hangzása van, mint a korai Rainbow-nak (az első Ritchie Blackmore’s Rainbow-lemeznek), úgyhogy szerintem a rajongóknak nagyon tetszeni fog.”

„Én nem egy olyan fickó vagyok, aki szeret jammelni és szórakozni”

Ezt talán minden Purple-rajongó tudja, hiszen Ritchie valóban elég magának való figura, ennek ellenére egész jól kijön új társaival. Mi több, 2017-ben több alkalommal is elhintette, hogy szívesen játszana egy utolsó koncertet a Deep Purple-lel.

„Azt hiszem, ha érdekelné őket, és ha a menetrendünkkel is egyezne, benne volnék egy koncertben, de csak a nosztalgia miatt.”

Persze Ian Gillanék hallani sem akarnak a dologról, úgyhogy Ritchie az asszonyt is bevetette az ügyben. Candice Night szerint férje sosem beszélt negatívan egykori bandájáról.

„Sok interjút lehetett olvasni Ritchie-vel mióta elhagyta a Deep Purple-t, de nehéz olyat találni, melyben nem mond semmi pozitív dolgot Ian Gillanről. Amikor azt mondják nekünk, hogy valaki a Purple-től negatív megjegyzést tett Ritchie-re az interneten, csak nézünk. Már megint miért?  Nálunk minden rendben, Ritchie pedig évek óta mondogatja, hogy hajlandó lenne néhány Purple-koncerten részt venni.”

Hogy ebből lesz-e valami, azt nem tudjuk, de az biztos, hogy 2018 tavaszán pár kiemelt helyszínen fellép a Rainbow-val, így Prágában is, ahova utazást szervezünk. Ha szeretnél részt venni a bulin és az azt követő kiránduláson, akkor kattints IDE!

*

Forrás: theguardian.com, blabbermouth.net, blabbermouth.net, blabbermouth.net


Oszd meg barátaiddal a Facebookon: