Finisbe ért új albumával az indusztriális metal német úttörője, a Rammstein. Till Lindemannék ugyan 2018-ban nem tudják leszállítani lemezüket, de 2019 első felében biztos, hogy megjelenik, úgyhogy lehet készíteni a hallójáratokat, és persze a lábakat is, majd ha koncerten kell csápolni.

Rammstein – Kórus és nagyzenekar is lesz az új albumon

„Amikor egy albumot készítünk, akkor az örökké tart”

Nemcsak mi, hanem a banda is nagyon szerette volna, ha 2018-ban kijön új albumuk, a 2009-es Liebe Ist Für Alle Da folytatása, azonban Rammsteinéknél nem egyszerű szülés egy új album. Ezt mondjuk mindig is tudtuk, ezért gondolta azt Richard Kruspe gitáros, hogy ez lesz az utolsó lemezük, azonban amint tudjuk, ezt gyorsan meg is cáfolták anno. Azonban az biztos, hogy nem könnyű összehozni a lemezt, melynek több oka is van.

„Először is, a zeneipar rengeteget változott. Régen a bevételek nagy része a lemezkészítésből és azok eladásából származott a zenekarok számára. Másodsorban, mindig is hittünk (és nem is nagyon volt más választásunk) a koncertjeinkben. A kezdetekben nem játszották a dalainkat a rádióban, a tévében (a videóinkkal rengeteg problémánk volt amúgy is), szóval az egyetlen esélyünk az maradt, hogy igazán a koncertjeinkre összpontosítsunk. Abban az időben nem tudtuk, hogy jó néhány év múlva majd ez megváltozik majd.”

Ez azonban nem lehet kibúvó egy zenekar számára, Kruspe azonban nem titkolja, hogy a Rammsteinben mindenkinek nagyon erős egyénisége van, és ez komoly gondokat okoz, ha új dalokat kell írni.

„Amikor egy albumot készítünk, akkor az örökké tart, mivel hatan vagyunk, és ez hat különböző véleményt jelent mindennel kapcsolatban ráadásul mindenki azt gondolja, hogy ő jár a megfelelő úton. Szóval rengeteg vita és kompromisszumkötés szükséges, úgyhogy rengeteg időbe kerül, míg befejezünk egy lemezt.”

Energikus, élő hangzású dalokkal kell számolni

Hamarosan azonban pont kerül az ügy végére, mert számtalan közösségi médiában elhintett poszt született arról, hogy a végső fázisban jár a lemez készítése. Az biztos, hogy kórus és nagyzenekar is hallható lesz az anyagon, persze azt senki sem tudja, hogy milyen zenét rejt majd a lemez.

„Jelenleg úgy néz ki, hogy jövő tavasszal jön ki az új lemez. Leginkább eddig azt csináltuk, hogy közösen játszottunk ugyanabban a helyiségben, szóval ez nem olyan, mint az előkészületi fázis, amikor minden tag egyedül van, ez sokkal inkább ilyen közös dolog. Mivel nagyon tetszett nekünk ez a hangzás, úgy döntöttünk, hogy a zenekari egységre koncentrálunk ahelyett, hogy egy olyan lemez szülessen, melyet mindenki külön vesz fel.”

Az élő hangzás pedig kifejezetten a koncerteken fog jól jönni, melyekre természetesen vastagon számolhatunk, hiszen a banda mindig is sokat koncertezett.

„Európai, és különösen német bandaként sokkal többet kell turnéznod, mint egy amerikai zenekarnak. Ők a saját piacukon játszanak, majd eljönnek Európába, és csinálnak mondjuk öt vagy tíz koncertet, és ennyi. Mi mindig az európai palettának játszunk először, majd utána megyünk el Amerikába, szóval úgy gondolom, hogy sokkal többet koncertezünk, ennélfogva teljesen más a ritmusunk, időbeosztásunk.”

Az évet a Rammstein pedig Puerto Vallartában búcsúztatja majd, méghozzá exkluzív koncertekkel, ahol jó pár új dal is elcsattan majd minden bizonnyal. Addig azonban még van idő, úgyhogy csak győzzük kivárni, legalább a rajongói felvételeket a koncertről.

*

Forrás: blabbermouth.net, blabbermouth.net


Oszd meg barátaiddal a Facebookon: