Úgy néz ki, hogy most először kell a finn csellómetal banda következő sorlemezére négy évet várni, hiszen a srácok szerint egyelőre még nem álltak bele teljes gőzzel a munkába. Persze ez a zenekar rajongóit mit sem zavarja, hiszen koncertek terén igen aktív az Apocalyptica, ráadásul egy olyan évfordulót, mint a debütalbum megjelenése, illik alaposan megünnepelni.

Apocalyptica – Jövőre jöhet az új album

Jubileumok hálójában

Egészen elképesztő, de már tizenhat hónapja rója a köröket a világban az Apocalyptica. A finn csellisták azon apropóból éjszakáznak buszokon és repülnek a bolygó egyik pontjából a másikba, hogy a húsz éve megjelent debütlemezüket, a Plays Metallica By Four Cellost ünnepeljék. Persze mindez 2016-ban volt aktuális, viszont azóta folyamatosan koncerteznek, szinte megállás nélkül. Hozzánk is eljutottak az ünnepi programmal, ráadásul a nyári fesztiválszezont is Magyarországon nyitották, mivel az Open Road Fest egyik headlinere voltak Alsóörsön néhány nappal ezelőtt.

Eicca Toppinennek szerencsére azért arra is maradt ereje, hogy kreativitásával valami különlegeset alkosson. Finnország függetlenségének kikiáltása 2017 decemberében ülte századik jubileumát, úgyhogy ennek apropójából a banda főembere a finn DNS-t oltotta zenébe. A folyamat során a genetikai kódokat modern szekvenszerek segítségével olvasták be, a végeredményt pedig egy fájlba tömörítve küldték el Eiccának, aki ennek alapján készítette el a művet, a The Symphony of Extremest.

„Hihetetlenül érdekes volt egy finn géneken alapuló dalt megkomponálni. Időbe telt megtalálni a megfelelő módszert, hiszen a DNS-szekvenciák önmagukban nem igazán hangzanak sehogy sem. A végeredmény többféle formában kombinálja a DNS-t, még akár riffként is. Egy jellegzetesen finn hangzást szerettünk volna adni a dalhoz, amit remélem, hogy a közönség is felfedez.”

Hamarosan vége a lemezínségnek

A jubileumok hálójából azonban sokak reményei szerint hamarosan kikecmereg a gárda, hiszen 2015-re datálódik legutóbbi lemezük megjelenése, aminek jelen állás szerint is csak 2019-ben jelenhet meg a folytatása. A három évvel ezelőtti Shadowmaker ugyanakkor különleges anyag volt, hiszen első ízben dolgozott a csapat egy énekessel Franky Perez személyében. A közös munka pedig annyira gyümölcsöző volt, hogy minden bizonnyal így megy tovább a zenekar szekere. Eicca szerint hamarosan neki is kezdenek a munkának.

„Tizenhat hónapja turnézunk, úgyhogy hihetetlenül éhesek vagyunk arra, hogy+ elkezdjünk új dalokat írni télen a stúdióban.”

Egy kicsit tehát még várni kell, és ugyan szokatlan ez a hosszú lemezínség az Apocalyptica háza táján, de ahogy ismerjük a srácokat, mindenképpen megéri várni arra az új albumra.

*

Forrás: blabbermouth.net, visitfinland.com


Oszd meg barátaiddal a Facebookon: