Vészesen közeledik június, úgyhogy mi is nagyobb sebességre kapcsolunk, és hozzuk neked a Nova Rock fesztivál második napjának műsorát. Ami biztos, hogy nem lesz idő kipihenni az első nap fáradalmait, mert ezúttal is bitang erős programot raktak össze a sógorék.

Nova Rock 2019 – Nincs megállás a második napon sem

A kicsik is tarolnak ezúttal

Korábban már említettük, hogy a Red Bull színpad mindig tartogat meglepetéseket, ezúttal azonban ez hatványozottan igaz, ugyanis a második napon talán a legerősebb felhozatallal találhatod szemben magad, ha ide vonz a robaj. Zörejnek persze korántsem nevezhetjük az itt fellépő bandák zenéjét, ugyanis olyan remek csapatok zúznak itt, mint a nemrég új albummal jelentkezett új-zélandi Like A Storm, a Rage Against The Machine örökségét továbbvivő Fever 333, a japán (igen, tessék ízlelgetni) metalcore banda, a Crystal Lake, vagy a manapság kicsit takaréklángon égő, de a kétezres években igen nagyot ment Puddle Of Mudd. Gondban lennénk, ha egy időpontban játszana az összes banda, annyira nehéz közülük választani.

A nagyobb színpadokon is magasabb fordulatszámra kapcsol a Nova Rock az első naphoz képest, ráadásul egy különleges fellépő, Leo Moracchioli borzolja majd a kedélyeket, aki az egyik leghíresebb YouTube-arc manapság. Leo saját bandájával, a Frog Leappel csapatja, úgyhogy tutira hallhatsz majd néhány igen meredek metalverziót mondjuk kedvenc nem rock vagy metal dalaidból.

Az egyik igen nagy húzónév a Tesseract, akik Angliából szállítják a matekos riffeket, azonban igen különleges dallamokat is kézbesítenek, úgyhogy koncertjük mindenképpen kellemes felüdülés lesz. Ráadásul itt lesz az alkalom, hogy tavaly kiadott Sonder albumukat élőben teszteld. Lesz Starset az Egyesült Államokból, akik csontig maró slágerekkel operálnak, de a helyi erők is aktivizálják magukat, méghozzá a Mother’s Cake képében. Az osztrák rockbanda elementáris erejű élő bulikat ad, ezt első kézből mondhatjuk, úgyhogy ne hagyd ki koncertjüket semmiféleképpen!

Legendák zárják a második felvonást

A lista vége természetesen messze van, a java még csak most jön! Ha a már veteránnak mondható New Model Army nem lenne elég, akkor kapaszkodj meg, ugyanis jönnek a lengyel extrém metalosok is, vagyis a Behemoth. Nergalék nemrég jelentkeztek új albummal, amiről biztos, hogy leakasztanak egy-két igen szélsőséges opuszt, méghozzá olyan előadásban, ahogy azt csak ők tudják. Hatalmas név a Trivium is, akik legutóbbi lemezükkel hatalmasat csaptak az asztalra, úgyhogy alig várjuk, hogy mondjuk a The Heart From Your Hate-re egy nagyot bulizzunk!

Az Anthrax igen kiemelt szerepben van mostanság, ugyanis csöndben, de dolgoznak új lemezükön, ennek ellenére nem akárkiket, hanem a Slayert kísérik utolsó turnéjukra. Nos, Scott Ianék a Novára is benéznek, és biztos, hogy eljátszanak néhány klasszikus thrash opuszt. Ha inkább máshogy buliznál, akkor neked találták ki a szervezők a Dropkick Murphys fellépését, amit néhány korsó sör kíséretében még jobban élvezhetsz, de lesz Smashing Pumpkins is, akik koncertje igazán különleges, ugyanis közel klasszikus felállásban jönnek a fesztre, szóval ez az a buli, amit nem szabad kihagyni. Hogy is mondják? Ja, igen… rocktörténelmi pillanat!

És a végére jöjjön a mészárlás! Nem véletlenül fogalmazunk így, ugyanis nem akárki, hanem a thrash metal legenda, a Slayer a Nova Rockon is megmutatja, hogy miről szól ez a műfaj, úgyhogy ha szeretnéd Kerry Kingéket még elcsípni annyi alkalommal, ahányszor csak tudod, akkor itt a helyed! A móka végére pedig a The Cure szállítja le mélabús slágereit, melyeket a nyáron nem csak itt fogunk hallani. De ha követsz minket például a Facebookon, akkor ezt már tudod. Na, ugye, hogy erős a program?

Reméljük, ez már elég meggyőző volt számodra és velünk jössz a négynapos nyári bulira a szomszédba. Ha igen, akkor kattints IDE és válogass kedvedre csomagjaink közül!


Oszd meg barátaiddal a Facebookon: