Új albumon dolgozik a grunge egyik földi helytartója, a Chris Cornell vezette Soundgarden. A srácok az 1994-es Superunknownnal taroltak nagyot, és alapvető meghatározói a műfajnak olyan bandák mellett, mint a Nirvana, a Pearl Jam vagy az Alice In Chains. A zenekar új lemeze a hírek szerint 2017-ben megjelenik, továbbá az is biztos, hogy egy alapos turné körvonalazódik a háttérben a friss anyag mellett.

Soundgarden – 2017 ismét a grunge mestereinek éve lesz

Jubileumi pillanatok és szólódalok vezetik fel az új albumot

2012-ben jelentkezett új albummal a grunge egyik zászlóvivője, a Soundgarden. Az akkor megjelent King Animal kifejezetten jó kritikákat kapott, ráadásul a rajongók is csípték az akkori dalcsokrot, így nem csoda, hogy már azóta is tűkön ülve várják a folytatást.

A srácok azonban újrakiadásokkal és különleges csomagokkal örvendeztették meg őket az elmúlt években, de Chris Cornell, a zenekar főnöke szólólemezt is adott ki Higher Truth címmel, 2015-ben.

„Soha nem süllyedtem el azokban a munkákban, amelyeken dolgoztam, mert az a kreativitás halála, az ilyesmi alighanem kiégeti az embert. Nem az, ha túl sok mindent csinálsz, hanem az, ha túl sokat foglalkozol ugyanazzal a dologgal.”

Ezt a nézetet vallja Cornell, amit az is bizonyít, hogy mindeközben az új Soundgarden-dalokon is dolgozott, sőt arra is futotta erejéből, hogy új szólódalt készítsen The Promise címmel, ami az azonos című film betétdala lesz, és 2017. április 21-én kerül a mozikba.

Idejébe még az is belefért, hogy 2016 végén pár koncertre összejöjjenek az A Temple Of The Doggal, akik az első és egyetlen stúdiólemezüknek a 25 éves évfordulóját ünnepelték rendhagyó fellépésekkel.

„A név kötelez”

Egy ideje már azonban jönnek hírek az új Soundgarden-anyaggal kapcsolatban is, amit 2016-ban kezdett el írni a csapat. A folyamatról Ben Shepherd basszusgitáros mondott néhány gondolatot akkor:

Ha egy Soundgarden-dal születik, az valami rendkívüli dolog. Hiszem, hogy a bandában a világ legjobb zenészeivel, a legkreatívabb figurákkal játszom együtt, akik tudják, hogy a név kötelez, és akármit nem adnak ki a kezük közül, mert ez a szenvedélyük.”

Soundgarden – 2017 ismét a grunge mestereinek éve lesz

Kim Thayil gitáros kitért arra is, hogy mikorra várhatjuk a King Animal folytatását:

„Már túlvagyunk néhány dalszerzési fázison, de még többre van szükségünk, ráadásul nyakunkon van a stúdiózás is. 2017 második felére időzítjük a megjelenést. Sokan néhány hét vagy hónap alatt kiadnak egy lemezt, a Soundgardennek hónapokra van szüksége.”

Az viszont már biztos, hogy hamarosan, egészen pontosan 2017 áprilisában turnéra indul a banda, ugyanis jó pár észak-amerikai állomást már beiktattak a naptárjukba a srácok, ami még zsúfoltabb is lehet hamarosan. A lemezre pedig érdemes várni, mert különleges szimbiózis alakult ki a tagok és a dalok között Kim szerint:

„Ahol pontosságra van szükség, ott pontos lesz, ahol vadságra, ott káosz és lazaság, ahol pedig ragyogást szeretnénk, ott színes lesz az anyag. Ez egy határozottan dinamikus és szórakoztató folyamat.”

*

Forrás: teamrock.com

Oszd meg barátaiddal a Facebookon: