Itt a jó idő, lombkoronát növesztettek a fák, és hamarosan indul a fesztiválszezon! Hazánkban nagy a kínálat, de kétségtelen, hogy mind közül a legnagyobb a Sziget fesztivál, melynek egyik idei húzóneve a Muse lesz. Semmi pénzért nem hagynánk ki őket, azonban még előtte egy önálló koncertet adnak tőlünk nem messze, Bécsben. Van 7+1 remek érvünk arra, hogy miért lesz jobb az ausztriai buli, mint az itteni fesztiválos!

Muse – 7+1 indok, amiért jobb egy önálló buli, mint egy fesztiválkoncert

1.) Hosszabb koncert, több szórakozás

Egy fesztivál szigorú menetrend alapján működik, amit tartani kell, hogy ne boruljon az egész. Ennek eredményeként többnyire rövidebb ideig látsz egy fellépőt a színpadon, mint ha önálló koncertjük lenne.

2.) Egyedibb számlista, nem csak a kötelező közönségkedvencekkel

A fesztiválokon szokásos 45-60 perccel ellentétben egy önálló buli 1,5-2 órás is lehet, ezért a zenekarok ilyenkor előkapnak olyan dalokat is, amiket egyébként nem biztos, hogy hallanál tőlük, mert feszten bizony többnyire egy best of programot kapsz. Sőt, az is biztos, hogy ott a ráadásszámokról is lemondhatsz.

3.) 360 fokos színpad

Ha a világot jelentő deszkákat kivételesen kör alakban teszik le, akkor bármilyen szögből megcsodálhatod kedvenc zenekarod tagjait. De komolyan: egy fesztiválon hol nézhetsz meg egy zenekart hátulról? Ráadásul a Muse nem gyenge színpadképpel készül május 9-re, kár kihagyni!

Muse – 7+1 indok, amiért jobb egy önálló buli, mint egy fesztiválkoncert

4.) Látványelemek, minden mennyiségben

Füstgép, fények, molinók – ezekkel mind találkozhatsz egy fesztiválon, de az igazi show-technikát mindig az önálló bulikra tartogatják. Ha igazi audio-vizuális élményt keresel, akkor itt fogod megtalálni!

5.) Nem kell korábban letáboroznod a színpad elé, hogy jó helyről élvezd a koncertet

Első sorból buliznál kedvencedre? Semmi gond, táborozz le reggel a színpad elé, tartsd a pozíciót estig, és akkor fáradtan, meggyötörve végre tombolhatsz, ha egyáltalán marad addigra energiád. Ezzel ellentétben egy önálló bulin többnyire szektorok vannak, így, ha mindenképp a küzdőtérre vágysz, akkor már a jegyvásárlásnál biztosíthatod a megfelelő helyet magadnak!

6.) Közvetlenebb, meghittebb hangulat

Nem szorul magyarázatra. Mivel a nyűg is kevesebb, több energia marad minden másra, jobban beleéli magát az ember a buliba!

Muse – 7+1 indok, amiért jobb egy önálló buli, mint egy fesztiválkoncert

7.) Mindenki ugyanarra a bandára jött

Voltak a honi zenetörténelemnek olyan sötét korszakai, amikor két banda rajongói lazán összeverekedtek azon, hogy melyikük kedvence a jobb. A fesztiválokon manapság ez a veszély már ritkán áll fenn, de azért fő az elővigyázatosság!

+1.) Azok a bizonyos fesztiválos sajátosságok… egy önálló bulin ilyet nem találsz!

A fesztiváloknak megvan a maguk varázsa, de nem mindenki szeret hajnalban a Homo Festivalicus egyedeinek párzási énekére (többnyire valamelyik Tankcsapda számra) ébredni, hogy aztán fogat mosson a ToiToi-nál, majd egész nap kerülgesse a hazai szeszipar termékeit roppant lelkesen fogyasztó fiatalokat. Ha Te is ki tudod hagyni ezt az élményt, akkor inkább ajánljuk neked az önálló koncerteket!


Utazz velünk a május 9-ei bécsi Muse koncertre! Kattints IDE és foglald le helyed a bulijáratra, ahol már az utazás alatt együtt hangolódunk az esti koncertre!


 

Oszd meg barátaiddal a Facebookon: