Jóslatunk igaznak bizonyult: 2020-ban nem csak egy maroknyi koncertet ad a Rage Against The Machine. Tom Morellóék ugyanis bejelentettek még jó pár koncertet, melyek közé nagy örömünkre európai dátumok is bekerültek, így biztos, hogy ott leszünk a srácok egyik koncertjén.

Rage Against The Machine – Keményen készülnek az európai koncertekre

Zack De La Rocha nem csak a hangjára gyúr

Tavaly ősszel jelentette be a Rage Against The Machine, hogy kilenc év után ismét turnéra indulnak. A zenekar azonban most kibővítette az akkor még elég szegényes listát egy jó pár új koncertdátummal, így pedig sokkal jobban néz ki a zenekar reunion turnéja. Hogy a Zack De La Rocha, Tom Morello, Tim Commerford és Brad Wilk felállású gárda milyen dalokkal indul útnak, azt nem tudni, de a csapat frontembere, Zack De La Rocha ezerrel készül az edzőteremben, hogy a legjobb formáját nyújtsa a bulikon. Edzője, Andres Fajardo szerint az utóbbi három hónapban mindennap odateszi magát az énekes, hogy bírja a turnézást, ugyanis ő az egyetlen a csapatból, aki az elmúlt években a színpad közelébe sem merészkedett.

A banda észak-amerikai turnéját nemcsak kibővítette, hanem európai dátumokkal is dúsították turnéjukat. 2020. augusztus 28-án érkeznek az öreg kontinensre és ugyan sok koncertet nem adnak nálunk, ennek ellenére több olyan megálló is bekerült a kalapba, ami nekünk, magyar rajongóknak is elérhető közelségben van. Természetesen nem kérdés, hogy ott leszünk-e a banda egyik buliján.

Új lemez nem biztos, hogy lesz

Az viszont már kérdés, hogy ennél több is van-e a pakliban. Sokan szeretnének egy új lemezt a csapattól, azonban hiába volt aktív a zenekar hangszeres szekciója az utóbbi években (sőt sokan szólóban is alkottak), ennek ellenére nem sok remény mutatkozik erre. Tom Morello két éve például azt nyilatkozta, hogy legutóbbi turnéjuk azért ment zökkenőmentesen, mert minden zavaró tényezőt – köztük a zeneszerzést is – letakarítottak az asztalról.

„Nagyszerűen éreztük magunkat, nagy móka volt a színpadon és azon kívül is. Úgy éreztem, hogy nagy volt a bajtársiasság. Az egyik dolog, ami segített ebben, hogy mindent lesöpörtünk az asztalról, ami korábban vitákat gerjesztett: a zeneszerzést, az interjúkat és a menedzser személyét – az összes ilyen dolgot. Úgy voltunk vele, hogy nem foglalkozunk ezekkel. Koncertezni fogunk, képesek leszünk egymás szemébe nézni és jól érezni magunkat azon dolgok nélkül, amik vitákat gerjesztenek.”

Mi csak abban reménykedünk, hogy legalább a koncertek jól sikerülnek majd és a csapat tényleg maximálisan odateszi magát. Erről pedig – ahogy korábban is említettük – mi is megbizonyosodunk, ugyanis 2020. szeptember 12-én a bécsi Stadthalléban lép fel a csapat, ahol mi is ott leszünk. Ha te is jönnél, akkor kattints IDE!

*

Forrás: loudwire.com, loudersound.com


Oszd meg barátaiddal a Facebookon: