Elkészült 12. albumával a Jonathan Davis vezette Korn, akik máris csepegtettek némi ízelítőt az anyagból a rajongóknak. Az amerikai metalbanda egy évet ült legfrissebb alkotásán, azonban szerintük megérte az árát minden egyes percnyi munka, mivel az új lemez igazán élő és vad hangzást kínál.

Korn – Visszatért az élő és nyers energikusság

Sorozatsztárt igazoltak le az új kliphez

Legutóbb 2013-ban adott ki lemezt a Korn, a The Paradigm Shift akkor vegyes érzéseket keltett a rajongók és a szakma körében. Bár gyengének nem mondható az album, mindenesetre azzal mindenki egyetértett, hogy nem a csapat legerősebb alkotásai közé tartozik a lemez.

Azóta sok mindenen ment keresztül a gárda, így volt idő felkészülni egy nagyobb dobásra, ami a srácok szerint a nagysikerű 2002-es Untouchables albumhoz hasonlítható. Az anyagon közel egy évet ültek, de úgy néz ki, megérte, mert az első kislemezdalként bemutatott Rotting In Vain nagyot üt.

A kliphez egyébként a Sons Of Anarchy című sorozat egyik sztárját, Tommy Flanagant igazolták le Jonathanék, akivel egy őrült videót forgattak Los Angeles külvárosában.

„A dal szövege életünk azon pillanatairól szól, amikor úgy érezzük, hogy egy helyben toporgunk, és rosszul vagyunk attól, ami épp körülvesz minket, viszont nem tudunk kilábalni ebből a helyzetből. Több esztendőt is felőrölhet életünkből, amíg rájövünk, hogyan lábaljunk ki belőle.”

Korn – Visszatért az élő és nyers energikusság

Rengeteg hangulatfokozó az őszi megjelenésig

A The Serenity Of Suffering című album megjelenéséig még várni kell egy kicsit, mivel 2016. október 21-én jelenik meg a Roadrunner Rocords égisze alatt, azonban a csapat nem mulasztott el kiszivárogtatni néhány érdekességet a megjelenésig.

Az egyik ilyen mézesmadzag, hogy nem kisebb név mint a Slipknot énekese, Corey Taylor vendégeskedik a lemezen, egészen pontosan az A Different World című dalban. A másik az album borítója, amin egy ismerős elem is feltűnik, méghozzá az Issues-lemez frontképén látott rongybaba. Persze szokás szerint egy másik dal, az Insane is kitáncolt a netre az új anyagból, amihez szintén egy elborult kisfilmet forgatott a csapat.

Jelenleg tehát csak ennyit tudni arról a lemezről, amivel Brian „Head” Welch gitáros szerint visszatér a csapat élő és nyers energikussága, ennek ellenére nem pihen a gárda, mivel hamarosan Rob Zombie-val karöltve járják végig Észak-Amerikát, az album megjelenése után pedig vélhetően Európába is ellátogatnak majd.

Mivel hazánkban eddig kizárólag fesztiválokon léptek fel a srácok, így turnéjuk elképzelhető, hogy csak a szomszédig ér el ezúttal is, de természetesen időben hírt adunk arról, ha elérhető közelségbe kerül a Korn.


 

Oszd meg barátaiddal a Facebookon: