Hatalmas bejelentést tett a Rage Against The Machine, ugyanis kilenc év után ismét aktivizálják magukat. A gárda egyelőre csak pár koncertet jelentett be, de aligha kell beérnünk ennyivel.

2020-ban újra színpadon lesznek

Kilenc évvel utolsó koncertje után úgy döntött a Rage Against The Machine, hogy újból a nyakukba veszik a világot és turnéra indulnak. A csapat legutóbb 2011 júliusában állt színpadon, azonban azóta jegelték magukat és vajmi kevés esély volt arra, hogy ismét összejöjjenek. A csapat három lemez és egy feldolgozásalbum után 2000-ben döntött úgy, hogy leteszi a lantot, majd 2007-ben újjáalakult, de csak hébe-hóba koncerteztek, turné sosem került szóba. Tom Morello gitáros szerint pedig felkérés volt dögivel.

„Egyszerűen bele kellett volna egyeznünk abba, hogy elindulunk egy turnéra. Évente egyszer összeül a zenekar és nagyon komolyan átbeszéli a dolgokat, majd lemond nagyszerű ajánlatokat a világkörüli turnéval kapcsolatban.”

Ezt még 2012-ben mondta Morello, de most úgy tűnik, hogy mindannyian rábólintottak a dologra, mert 2020 márciusában három bemelegítő koncertet tartanak, hogy aztán április 10-én és 17-én egy hatalmas bulit adjanak a Coachella fesztiválon. Ugye, ismerős a sztori? A Guns N’ Roses is így kezdte…

A Zack De La Rocha, Tom Morello, Tim Commerford és Brad Wilk felállású gárda tehát pár koncertet már biztos, hogy ad, azonban a zenekarhoz közeli források arról suttognak, hogy ez csak a kezdet, tehát a rajongók 2020-ban mindenképpen elkényeztetett helyzetben lesznek, ha minden jól megy.

A Prophets Of Rage-nek vége

A csapatból egyébként az elmúlt hosszú években a hangszeres szekció aktív volt, de leginkább Tom Morello gitáros. Zack De La Rocha énekes viszont takaréklángon égett, mivel néhány vendégszereplést leszámítva semmilyen saját anyaggal nem rukkolt elő. Ha már szóba került a banda hangszeres része, akkor érdemes megemlíteni a Prophets Of Rage-et, melyben a három zenész B-Reallel és Chuck-D-vel karöltve zenéltek és adtak ki egy teljes albumot, valamint néhány dalt, ami a második lemez előfutára lett volna. Azonban ez nem fog megvalósulni.

„Szeretnék köszönetet mondani a rajongóknak, akik támogatták a zenekart az idő alatt, míg együtt zúztunk. Megtiszteltetés volt együtt játszani a srácokkal a színpadon rengeteg embernek. Együtt zenélni Chuck-kal és Tommal finoman szólva is hihetetlen élmény volt. Nagy móka volt, remélem, hogy az inspirációforrás mellett nagy hatást gyakoroltunk a zenénkkel azokra, akiknek szüksége volt rá. Ez az oka annak, hogy összejöttünk.”

A csapat hároméves története tehát itt véget ért B-Real szerint, azonban a háttérben valami sokkal nagyobb készül, aminek további részleteiről természetesen beszámolunk neked. Ha pedig erre jön a csapat, akkor nem hagyjuk ki a koncertjüket!

*

Forrás: rollingstone.com, rollingstone.com


Oszd meg barátaiddal a Facebookon: