Néhány hete jelentette be 2020-as turnéállomásait az Iron Maiden, azonban az év végéhez közeledve ahhoz is egyre közelebb kerülünk, hogy a heavy metal legendáit ismét színpadon láthassuk. De ha addig nem bírnád ki, akkor tudunk ajánlani mást az idő eltöltésére.

Iron Maiden – Egyre közelebb a csapat újabb turnéja

Steve Harris nem áll meg 2020 tavaszáig

Az Iron Maiden 2020-as turnéjának kezdetéig kiváló időtöltés lehet mondjuk Steve Harris szabadidős csapatának, a British Lionnek második lemezét hallgatni, mely – ahogy nemrég írtuk – januárban jelenik meg. Az anyabanda tavaszi körútjáig Steve ráadásul lehúz egy durva turnét Észak-Amerikában a lemez megjelenése körül, úgyhogy neki ez tuti zsírégetés lesz a karácsonyi nagy zabálás után. Ja, időközben új dalt is villantott a csapat, úgyhogy ha még nem hallottad, akkor klikkelj!

Bár sok helyen járt (többek között Budapesten is) Bruce Dickinson saját egyszemélyes show-jával, még mindig vannak megállói a Mire való ez a gomb? turnéjának, például február 8-án Bukarestben. De ha oda nem tudsz elmenni, akkor ajánljuk a könyvet, vagy nézz olyan videókat, mint a lentebb található, melyen a Chemical Weddinget énekli a capella változatban az Iron Maiden dalnoka. A könyvet bemutató beszélgetős estek ötlete egyébként egész érdekes körülmények között fogant meg, erről Bruce a következőket mondta:

„Amit én csinálok, az egy egyszemélyes show, mely eredetileg a könyv promóciójából alakult ki. A kiadó eredeti terve szerint felolvasásokat tartottam volna egy kisebb színházteremben, de ez nekem nagyon unalmasnak tűnt.”

Bécsújhely vagy Prága?

Ami magát a zenekart illeti, nemrég kiadtak egy négy albumot magába foglaló csomagot The Studio Collection – Remastered címmel, melyben a Dance Of Death, az A Matter Of Life And Death, The Final Frontier és a 2015-ös dupla lemez, a The Book Of Souls kapott helyet felújított változatban. Jó választás ez is egy kis nosztalgiázásra és időtöltésre, amíg elindul a turné, mely hozzánk közel is benéz 2020 nyarán. Dickinson egyébként nem félti a heavy metal jövőjét akkor sem, ha a nagy veteránok – mint például saját maguk – kiesnek a körforgásból. Azonban vannak súlyos kérdések, melyek felmerülnek.

„Mindig vannak új zenék. Az egyik legjobb dolog a zene terjesztésének fejlődésében, hogy mindenki számára nagyon elérhetővé válnak, és így a legtöbb gyermek több különböző stílusú zenén tud felnőni. A probléma viszont – új zenékkel vagy azok nélkül – az, hogyan keresnek pénzt ebből. Mert a technológia eljuttatja mindenkihez a zenét, azonban ellopja azoktól, akik készítették.”

Bárhogy is lesz, neked ennyire nem kell előre tekinteni, elég ha gondoskodsz arról, hogy az Iron Maiden 2020. július 7-i prágai és július 16-i bécsújhelyi állomásán ott legyél, mivel mind a két helyszínre utazunk. Ha nem akarsz lemaradni a heavy metal élő legendáiról, akkor kattints , gyere velünk!

*

Forrás: metalcastle.net, ironmaiden.com/


Oszd meg barátaiddal a Facebookon: