Bár 2015-ös F.E.A.R. című lemezük sem lett piskóta, a Papa Roach új albumával alaposan kitett magáért, ugyanis egyik legsikeresebb anyaguk, az Infest nyomvonalain haladtak, így a nagy siker – ami ezúttal sem maradt el – egy pillanatig sem volt veszélyben.

Papa Roach – Visszahozták a tüzet a zenéjükbe

Bátor és kalandozó albumot készítettek

Legutóbbi bejelentkezésünk alkalmával ugyan feltettük a kérdést, hogy vajon nehéz lesz-e felülmúlni a F.E.A.R.-t, azonban a banda egy pillanat alatt eloszlatta a kételyeket az első dallal, ami a  Crooked Teeth címet kapta. Jacoby Shaddixék ráadásul olyan arcokat toborzott segítőként maguk mellé, mint Nicholas ‘RAS’ Furlong és Colin Brittain, akik Jacoby szerint gyerekkorukban nagy sikerű Infest lemezüket hallgatták, ezért nem csoda, hogy ennek a sikerkovácsnak az esszenciáját próbálták belecsempészni az új dalokba.

„Amikor először találkoztunk RAS-szel és Colinnal, azt mondták, hogy a 2000-es Infest lemezünket hallgatták folyamatosan gyerekkorukban, és ezt a tüzet akarják visszahozni.”

A lemezen folytatták azt a 2015-ben elkezdett tendenciát is srácok, hogy vendégeket invitálnak meg egyes dalokba. Ezúttal két beugrós zenészt köszönthettünk a lemezen, méghozzá Machine Gun Kelly amerikai rappert a Sunrise Trailer Park című dalban, valamint Skylar Grey szintén amerikai énekesnőt, aki a lemez egyik legslágeresebb dalában, a Periscope-ban vendégeskedett.

„Az ötlet az volt, hogy vegyük a Papa Roach klasszikus elemeit, melyeket mindenki szeret, és öltöztessük őket modernebb köntösbe. A végeredmény egy merész, bátor és még kalandozóbb Papa Roach lett.”

Jacoby hangszálműtéte sem törte meg a lendületet

A csapat tehát részben visszanyúlt a múltba, ugyanakkor kicsit újított is, ennek pedig egy nagyon jó arányokban kikevert lemez lett az eredménye, ami nem okozott a rajongóknak csalódást. Mi több, aki eddig esetleg nem botlott volna bele egyszer sem a srácok zenéjébe, az is egy olyan albumot kapott, amivel bátran elkezdheti a bandával való ismerkedést.

A 2017. május 19-én megjelent Crooked Teeth dalai természetesen a turnén is hatalmas sikert arattak, azonban a nagy menetelés 2017 augusztusában félbeszakadt, ugyanis Jacobynek hangszálműtétre volt szüksége, csakúgy, mint 2012-ben.

„Azt tanácsolták az orvosok és a specialisták Jacobynek, hogy végezzék el a műtétet a hangszálain, és annak érdekében, hogy legyen ideje az izmoknak a gyógyulásra. Jacoby hasonló műtéten esett túl, mint öt évvel ezelőtt, szerencsére azonban a diagnózis korai volt, így hamarosan teljesen rendbe jön.”

Aggodalomra tehát semmi ok, ugyanis az énekes már rendbe is jött, így hamarosan, egészen pontosan szeptember 15-ei kezdettel már Európa útjait róják új lemezükkel, aminek szeptember 20-án bécsi megállója is lesz a Gasometerben, ahol a Frank Carter & The Rattlesnakes és a Callejón társaságában lépnek fel.

*

Forrás: teamrock.com, teamrock.com


Oszd meg barátaiddal a Facebookon: