Sajnos hozzá kell szoknunk, hogy búcsúznak a rocklegendák. Ezúttal ráadásul Ozzy Osbourne a soros, aki a Black Sabbath nyugdíjazása után most utolsó nagyszabású szólóturnéjára készül, mellyel hamarosan Európába is eljut, természetesen már Zakk Wylde-dal együtt.

Ozzy Osbourne – Utolsó turnéjára készül

Itt a vége, de vajon lesz-e új album?

Ozzyt már évek óta kerülgeti a visszavonulás szele, azonban a Black Sabbath történetének lezárása után úgy tűnik, hogy most végleg utolérte. Bár felesége, Sharon már régóta szeretné, ha nem turnézgatna, eddig egész becsületesen kihúzta Ozzy.

„Nem akarom, hogy Ozzy 75 évesen is a Crazy Traint énekelje. Szerintem az a legjobb, ha visszavonulsz, mielőtt betöltenéd a 70-et, így a csúcson tudod abbahagyni.”

Egyáltalán nem a visszavonulást vetítette elő az sem, hogy 2017 tavaszán hosszú évek után visszatért Zakk Wylde a fedélzetre, így felerősödtek az új albummal kapcsolatos találgatások is. Ahogy arról már korábban is írtunk, Ozzy összerakott néhány dalt Billy Morrison és Steve Stevens segítségével, melyhez Zakk is szívesen írna párat.

„Az Ozzyval és Sharonnal való kapcsolatom olyan, hogyha felhívnak, hogy vigyek át tojást meg tejet, és takarítsam ki a kutyakennelt, akkor megteszem. Ha Ozzy szeretne új albumot készíteni, akkor megcsináljuk, de egyelőre nem beszéltünk lemezről, jelenleg csak a koncertekről van szó.”

Ozzy Osbourne – Utolsó turnéjára készül

2017 októberében viszont már arról nyilatkozott Ozzy, hogy nem biztos az új albumban, pedig van körülbelül hét dala.

„Van néhány kész dalom, de ma már nem tudsz lemezeket eladni, úgyhogy nem költséghatékony albumokat készíteni. Azonban nem is igazán gondolkodtam ezen, mivel a Black Sabbath ügyeivel foglalkoztam. Nagyjából hét dalom van, az egyik a Mr. Armageddon, a másik pedig a Crack Cocaine.”

Prágáig is eljönnek

Ozzy mester a búcsúturné első felvonását már be is jelentette, mely 2018 tavaszán indul Dél-Amerikában, majd nyár elején költözik Európába, hogy a legfontosabb városokban megvethesse a lábát.

Az emberek folyamatosan azt kérdezik, hogy mikor vonulok vissza. Nos, ez lesz az utolsó világkörüli turném, de azt nem mondhatom, hogy utána nem fogok itt-ott fellépni.”

Mindenesetre egyelőre úgy tűnik, hogy nincs sok esélye egy hazai bulinak, így mindenképpen érdemes útra kelni Prágába, ráadásul azért, mert az „előzenekar” nem más, mint a rockikonokból álló Hollywood Vampires lesz. Az Alice Cooper, Joe Perry és Johnny Depp alkotta trió ráadásul már második lemezén melózik, mely a koncert előtt biztosan meg is jelenik Cooper szerint.

Ozzy Osbourne – Utolsó turnéjára készül

„Ahogy látom, a Vampires júniusban útnak indul, úgyhogy valószínűleg február-március tájékán kell stúdióba vonulnunk. Jelenleg mindenki írja a dalokat jelenleg, Johnny pedig öt filmet készített ebben az évben, hogy felszabadítson egy kis időt jövőre. Joe egy darabig félreteszi az Aerosmith-t, én pedig a saját zenekaromat, úgyhogy ismét össze tudunk jönni és turnéra indulni. Nagyon szórakoztató ebben a zenekarban játszani.”

Szóval Ozzy és Hollywood Vampires rajongóknak kötelező megjegyezni a 2018. június 13-ai dátumot! Sőt, ha mindenképpen akarsz jönni a bulira, akkor ne habozz sokat, hanem kattints ide, és tudd meg a koncertutazás részleteit!

*

Forrás: blabbermouth.net, teamrock.com, teamrock.com


Oszd meg barátaiddal a Facebookon: