Bár mostanában nem készít olyan veretes albumokat a Ville Valo fémjelezte csapat, mint mondjuk a Greatest Lovesong Vol. 666 vagy a Love Metal, ennek ellenére a finnek zenéjében továbbra is ott lappang az az elfojtott energia, ami ezeknek a lemezeknek az idején jellemezte a brigádot. A banda tagjai jelenleg saját zenei projektjeikre fókuszálnak, azonban 2017-ben ismét összejönnek, hogy elkészítsék a HIM 9. stúdióalbumát.

HIM – 2017-ben ismét lecsap Ő Pokoli Fensége

Fontos láncszem esett ki a gépezetből

A finn csapatra egyáltalán nem jellemzőek a tagcserék, így 2015 elején váratlanul ért mindenkit a hír, hogy 16 év szolgálat után elhagyja a zenekart a pufók dobos, Mikka Karppinen (színpadi nevén: Gas Lipstick).

Gas új lendületet hozott a bandába ’99-es csatlakozásával, aminek egyik eredménye a HIM mindenki által ismert klasszikus lemeze, a Razorblade Romance, melyen olyan slágerek találhatóak, mint a Join Me, a Right Here In My Arms vagy a Gone With The Sin.

A váltás mellett szólt, hogy a banda eddigi utolsó, 2013-as Tears On Tape lemezét megelőzően súlyos kézbetegséggel küzdött, ami rádöbbentette, hogy új kezdetre van szüksége, illetve hiányzott a komponálás is a dobosnak, mely a HIM-ben elsősorban a szikár frontember, Ville Valo reszortja.

HIM – 2017-ben ismét lecsap Ő Pokoli Fensége

A banda új dobosát egy előre meg nem hirdetett, amolyan „titkos koncerten” mutatta be, és nagy meglepetésre nem egy ismert arcot, hanem egy helyi banda, a Herra Ylppö & Ihmiset ritmusfelelősét, Jukka „Kosmo” Krögert láthatjuk és hallhatjuk a továbbiakban a dobszerkó mögött.

Kosmo egyébként a koncerteken már bizonyította is (többek között 2015-ben a FEZEN fesztiválon), hogy képes új lendületet adni a zenekarnak, ami az utóbbi időszakban nem annyira harap, mint mondjuk évekkel ezelőtt.

HIM – 2017-ben ismét lecsap Ő Pokoli Fensége

A mellékprojektek mellett készül a kilencedik album is

A Tears On Tape hosszúra nyúlt turnéja után kisebb pihenőre vonult Ő Pokoli Fensége (His Infernal Majesty: HIM), a tagok pedig saját ötleteikbe elmerülve tengették mindennapjaikat.

Elsőként a gitáros, Linde bandája, a Daniel Lioneye robbantott egyet harmadik albumával, ami szimplán a Vol III címet kapta, és az első két lemez stoner és melodeath stílusa helyett darkos, gótikus és alteresebb gellert kapott. A csapatban egyébként nem Linde az egyedüli HIM-tag, mivel a billentyűs posztot Burton tölti be, a basszusgitárt pedig – az eddigi albumokhoz képest újításként – Migé tölti be.

Persze Ville Valo sem ült a babérjain, mivel ő azokat az ötleteit dolgozta ki, melyek már talán túl lágyak lennének a HIM-be, így szimplán szólóban és saját anyanyelvén, finnül prezentálta azokat.

Ezen kívül pedig egy kis vendégszereplésre is futotta az idejéből, a brit Mark Thwaite ABBA-feldolgozásában.

A csapat arca, hangja és frontembere természetesen ebben nem merült ki, mivel új HIM-dalokon is dolgozott, melyeknek véglegesítéséhez kis türelmet kért a rajongóitól a csapat, így 2016 decemberében ezúttal elmaradnak a szokásos Helldone fesztiválos fellépések.

Azonban a srácok friss nyilatkozata szerint megéri böjtölni kicsit, mert az új dallamok és riffek mellett valami meglepetéssel is készülnek a jövőre nézve.


Oszd meg barátaiddal a Facebookon: