Ahogy azt már hallottad, ismét lemondta európai turnéját Ozzy Osbourne. Pedig mi már ezerrel készültünk bécsi koncertjére. Jó hír, hogy a pótlás tervben van, de közben egy új album is kijön a veterán rockertől, amiről már sokkal bővebben beszélt az elmúlt hetekben.

Ozzy Osbourne – Új albummal kárpótolja európai rajongóit

Ozzy alig várja, hogy az orvosoktól zöld utat kapjon

Nem is olyan rég a közelgő Ozzy-koncertet harangoztuk be, azonban időközben a Sötétség Hercege megint lemondta európai turnéját. Jó hír, hogy nem komoly a baj, egyszerűen csak még nem épült fel teljesen.

„Az európai turnét elhalasztom, mert nem állok készen rá. Nem vonulok nyugdíjba, még mindig vannak koncertjeim, de amikor visszatérek az amerikai turnén, azt akarom, hogy száz százalékos formában legyek, és mindenkit ledöntsek a lábáról. Ugyanakkor egy új album is úton van. Köszönöm a zenekaromnak, a stábomnak és a Live Nationnek, de leginkább a Judas Priestnek. A rajongóknak csak annyit mondanék: őszintén hálás vagyok a türelmetekért és a lojalitásotokért. Szeretlek benneteket. Most azonban hagyjatok a picsába, hogy meggyógyulhassak.”

2020 őszén tehát Amerikában mindenképpen színpadra áll, és bizony szüksége is van rá, ugyanis hihetetlenül hiányzik neki a turnézás. Felesége, Sharon szerint a napokban képtelen volt végignézni egy zenekarról szóló dokumentumfilmet, annyira hiányzik neki az utazás és a rajongók közelsége.

„Kapcsold ki, nem tudom nézni – mondta nekem. Könny szökött a szemébe és azt mondta, hogy nagyon hiányzik az élete. Alig várja, hogy az orvosoktól zöld utat kapjon, ugyanis legszívesebben repülne és ott lenne a színpadon.”

Természetesen a turné másik résztvevője, a szintén nem kisebb névnek számító Judas Priest is minden jót kíván Ozzynak és továbbra is tüzeli a rajongókat az előreláthatólag 2021 elejére csúsztatott turnéra.

„Nagyon hálásak vagyunk a sziklaszilárd támogatásért, amit a nagyszerű brit és európai rajongóktól kapunk. Amint Ozzy erősebb lesz, a turné a legjobb brit metalt fogja szállítani azoktól, akik ezt az egészet elkezdték. Büszkén tekintünk előre és várjuk a veletek való ünneplést, mely a heavy metalban eltöltött 50 évünknek szól.”

Kilenc dal lesz új lemezén, de ütős lesz

A rajongók nem maradnak azonban hoppon, ugyanis Ozzy új zenéket is készített az elmúlt időszakban. Az első dal a rapper Post Malone-nal összehozott Take What You Want, mely végül egy új lemez katalizátora volt.

„Igazából sosem hallottam ezt a srácot. Azt szerette volna, hogy énekeljek a Take What You Want című dalában, úgyhogy kötélnek álltam. Majd egymást követték az események. Elkezdtem felvenni egy új lemezt Post Malone producerével, Andrew Watt-tal, mely ugyan kilenc dalt tartalmaz, de ez vezetett oda, ahol most vagyok.”

Ozzy legutóbb 2010-ben adott ki új lemezt, melynek címe Scream volt. Ez az egyetlen album, melyen Gus G. pengette a húrokat, aki helyett nemrég visszatért a viking külsejű húrmágus, Zakk Wylde. Mindez – és az, hogy Ozzynak nagyon hiányzott a zene – garancia arra, hogy ez egy olyan anyag lesz, melyet nehezen teszünk zsebre.

„Ez az első lemezen tíz év után, úgyhogy ez más lesz, mint az előzőek. Manapság a zene gyorsan felkerül a netre, gyorsabban, mintha megírnék egy üzenetet. Minden a letöltésről meg a streamingről szól. Mi a szart jelent ez, mi az a Spotify? Először azt hittem, valami bőrbetegség. Felkelsz és spotify-os vagy… Négy hét alatt összeraktuk a lemezt, fel sem tűnt, hogy elkészült. Mondtam is Sharonnak, hogy ez furcsa, mert nem is üvöltöztünk egymással.”

Szóval alig várjuk az új anyagot és azt, hogy kiderüljön, mikor pótolja az ismét elmaradt koncerteket a Sötétség Hercege.

*

Forrás: blabbermouth.net, blabbermouth.net, blabbermouth.net


Oszd meg barátaiddal a Facebookon: