Alig maradt hátra pár hét és megjelenik a Dream Theater új lemeze. A progresszív metal első számú zászlóvivői ugyan nem váratták sokat rajongóikat, de sokan már számon kérik rajtuk a jó teljesítményt.

Dream Theater – Nem alszanak be a metalosok majd az új lemezen

„Mindenkit letarolunk”

Pár hónapja már felvezettük a Dream Theater új lemezét, mely úgy néz ki, ismét súlyosabb hangot üt meg sokak örömére. Hogy ez miért is annyira fontos? Nos, a 2016-os The Astonishing ugyan igen cizellált lett, sokak számára nem volt teljesen kielégítő alkotás. A banda szerint ugyanakkor igen nehéz kiszolgálni rajongóikat.

„Nagyon büszke vagyok erre a lemezre, az egyik legnagyszerűbb dolog, amit a Dream Theater valaha is készített. Igaz, sok vitát váltott ki, de ez is azt mutatja, hogy különbözőek a rajongóink. Egyesek a metalt, mások a progresszív rockot, akadnak olyanok, akik a dallamos zenét kedvelik. Ilyen sokféle a zenénk, ez okozta a helyzetet. Nem tudunk mindenkinek örömet okozni, ennél az albumnál pont ez történt. A metalosok majdnem bealudtak tőle.”

Hogy ez ne történjen meg ismét, a banda sokkal direktebb dalokat irt, és az összetettség helyett a keménységre koncentráltak. Jordan Rudess billentyűs szerint nem is lesz kegyelem ezúttal, határozottan csapnak oda az asztalra.

„Visszatérünk a gyökerekhez a sikító Hammond-orgonával, gyilkos alapokkal, vaskos riffekkel, kegyetlen dobhangzással, és mindenkit letarolunk.”

2019-ben ünnepelnek is

A Dream Theater új albumát az InsideOut Music gondozza, és ez lesz az első lemezük a Roadrunner elhagyása óta. A korong Distance Over Time címmel kerül boltokba 2019. február 22-én, és egy dal már meg is hallgatható róla Untethered Angel címmel. A zenekar szerint ezúttal minden a helyén lesz, még a dobhangzás is.

„Az új lemezen fantasztikus lesz a dob hangzása, azt is mondhatnám, hogy gyilkos, ugyanakkor biztos vagyok benne, hogy most is lesznek, akik találnak majd valamit. Szerintem ez az egyik legjobb dobhangzás, amit valaha hallottam.”

Az album borítóját Hugh Syme készítette, a dalokon pedig közösen dolgozott a csapat, sem Jordan Rudess sem John Petrucci gitáros nem sajátította ki a feladatot magának, ahogy azt az előző lemeznél tették.

„A kis feszültség közrejátszott abban, hogy ez a lemez ilyen jól sikerüljön, mert mindenki fel volt pörögve, hogy részt vehessen a munkálatokban, ezért rázódtunk úgy össze. John és én nagyon nyitottak voltunk, mert egyébként szeretünk elvonulni és a munka javát elvégezni.”

A lemez tehát hamarosan érkezik, és akinek nem elég jó hír, hogy súlyos lesz az új anyag, annak jeleznénk, hogy a zenekar jövőre ünnepli a Metropolis Pt.2.: Scenes From A Memory megjelenésének huszadik évfordulóját, ennek apropójából pedig koncertjeik második felében teljes egészében eljátsszák az albumot. Reméljük, hozzánk is eljönnek!

*

Forrás: blabbermouth.net


Oszd meg barátaiddal a Facebookon: