Aligha van olyan rock- és metalrajongó, aki ne hallott volna Lizzy Bordenről. Bár kultelőadóról van szó, azért Me Against The World sokak számára ismerős lehet, ahogy őrült színpadi produkciói is. Az énekes 11 év szünet ad ki új albumot 2018-ban, ráadásul azt állítja, hogy eddigi legjobb élő műsorát készítette el az új anyag mellett.

Lizzy Borden – Új album és az eddigi legjobb színpadi show

„Mi értelme van lemezeket kiadni?”

A Lizzy Borden honnan máshonnan, mint Los Angelesből pottyant a rockzene palettájára a ’80-as évek elején, amikor például olyan bandák sokkolták a rajongókat, mint a W.A.S.P., a KISS, a Twisted Sister vagy éppen a Mötley Crüe. Az előbb említett csapatok felsorolása nem véletlen, ugyanis valahogy ezek keresztezéséből jött létre a Lizzy Borden, hiszen az extravagáns kinézet mellé olyan zene társult, mely nagyon jól olvasztotta egybe a kor rockzenéjére jellemző stílusjegyeket és hangzást.

A zenekar legismertebb lemeze mindenképpen az 1987-es Visual Lies, melynek húzódala a Me Against The World ma is igen népszerű a fémzene szerelmeseinek körében. A csapat ugyan kétszer is pihenőre vonult fennállása alatt, ám jó ideje ismét működik, 2007-es Appointment With Death lemezük óta viszont új albumot nem adott ki a Lizzy Borden vezette gárda.

„Éppen a Deal With The Devil és az Appointment With Death lemezek kiadásának idején zajlott a zeneipar összeroppanása, úgyhogy eljutottam arra a pontra, amikor feltettem a kérdést magamban, hogy mi értelme van lemezeket kiadni, ha nem tudom eljuttatni a közönségemhez. Ugyanis nem volt mód erre, nem volt hozzá semmilyen rendszer, az emberek pedig egyre jobban hozzászoktak, hogy ingyen letölthetnek, minthogy lemezeket vegyenek.”

„Megnyomtam a karrieremen a restart gombot”

Az énekes véleménye azonban gyorsan megváltozott, ehhez pedig nem kellett más, mint egy új lemezszerződés a Metal Blade Recordsszal, valamint egy kis noszogatás annak vezetőjétől, Brian Slageltől.

„A Metal Blade Records tulaja, Brian Slagel megkeresett és azt mondta, hogy ez már egy más világ és meg tudjuk oldani a problémát, ki tudjuk találni, hogyan működhetne a dolog. Ő győzött meg engem, hogy újból készítsek lemezeket, úgyhogy itt vagyok. Habár sokat turnéztunk világszerte, hiányzott a lemezkészítés. Úgy tekintek az új albumra, mint egy új kezdetre, megnyomtam a karrieremen a restart gombot.”

A zenekar tehát június 15-én ki is adja hetedik albumát, ami a My Midnight Things címet kapta, és Joey Scott dobos társproducerkedése mellett készült. A keverésért pedig nem mást, mint a Metallica Hardwired… to Self-Destruct lemezéhez köthető Greg Fidelmant választotta Lizzy.

„Imádtam, ahogy a legutóbbi Metallica-lemez hangzását kialakította. Azt gondoltam, hogy ez nagyszerű, és habár az én lemezem nem hasonlít ehhez a zenéhez, ő megértené, hogy mit szeretnék csinálni. Megkerestük, és imádja a Lizzy Bordent, úgyhogy azonnal igent mondott a melóra.”

„Ez a legnagyobb produkció, amit a Visual Lines óta csináltam”

Az albumról már van is jó pár tesztelnivaló, azonban ha ez nem volna elég, akkor van még egy jó hírünk: természetesen turné is lesz, azonban a csapat összeállítása még nem publikus, viszont Lizzy bandájában ezúttal ismeretlen tehetségek is feltűnnek majd a rutinos zenészek mellett, továbbá a látványra sem lehet majd panasz.

„Minden egyes alkalommal létrehozok egy teljes karaktert, egy teljes látványt, majd kialakítom a színpadi show-t. Ez az, ahogy mindig csinálom, ez a mostani pedig nagyon nagy durranás lesz. Úgy gondolom, hogy ez a legnagyobb produkció, amit a Visual Lines óta csináltam. Ezután pedig összerakok egy remek bandát és hamarosan elkezdjük a világkörüli turnét.”

*

Forrás: blabbermouth.net


Oszd meg barátaiddal a Facebookon: