Karácsony előtt újabb nevekkel jelentkezett a Nova Rock szervezőcsapata. Ennek apropójából megnéztük, hogy melyik banda koncertjére érdemes odatévedned, ha egyelőre tanácstalan vagy a széles választéknak köszönhetően.

Nova Rock – Japán pop metal és húzós punk rock

Bad Religion és Babymetal

Nemrég gyorsan átfutottuk a Nova Rock felhozatalát kezdve a headlinerekkel és az addig bejelentett csapatokkal, azonban a fesztivál szervezőcsapata karácsony előtt is villantott egyet és egy újabb adag nevet dobott be a kalapba. Egyelőre még homály fedi a 2020. június 10-13. között elterülő feszt napi bontását, de érdemes egy pillantást vetni az új jövevényekre.

Hatalmas névnek számít a kultikus punk rocker Bad Religion. A lassan négy évtizede működő Los Angeles-i alakulat töretlenül halad előre, idén jelent meg tizenhetedik(!) stúdiólemezük Age Of Unreason címmel. Az albummal a srácok – ahogy mindig is – a józan gondolkodásra hívják fel a figyelmet.

„A banda mindig is kiállt a felvilágosult eszmékért. Mára viszont komoly veszélybe kerültek az olyan értékek, mint az igazság, a szabadság, az egyenlőség, a tolerancia és a tudomány, szóval mi erre adunk választ a lemezzel.”

Rajtuk kívül akikre mindenképpen figyelni kell, az a Babymetal. Bár sokak számára csak megmosolyogtató a japán lányokkal felálló pop metal banda, dallamérzékük igen egyedi és a csapatban található zenészek egészen elképesztő technikai adottságokkal bírnak.

A távol-keleti zenekar idén adta ki harmadik stúdióalbumát Metal Galaxy címmel, melyen lágyabb szerzeményeken kívül húzósabb dalok is helyet kaptak, sőt olyan különlegességek is, mint a Shanti Shanti Shanti, mely az indiai zenei kultúrát vegyíti a japán és metal zenével. Ha ez nem volna elég, olyan vendégek szerepelnek a lemezen, mint Joakim Brodén (Sabaton), Alissa White-Gluz (Arch Enemy) és F. Hero rapper. A formáció élő koncertjei pedig nem szűkölködnek energiában és látványban, úgyhogy mindenképpen érdemes lecsekkolnod őket, ha már benéznek a szomszédba.

A kisebb nevek sem okoznak csalódást

A kisebb nevek közé is bekerült néhány igen figyelemreméltó banda és előadó. Közülük érdemes kiemelni az ukrán Jinjert, akik előszeretettel járnak hozzánk (pont néhány napja adtak egy igen durva bulit Budapesten), de fellép a The Distillers is Nickelsdorfban, akik hosszú hallgatás után, 2018-ban találtak ismét magukra. Ráadásul készül az új albumuk, úgyhogy elképzelhető, hogy már azzal jönnek fesztiválozni.

Ha német zenei csatornákon (is) szocializálódtál, akkor ismerős név lehet az H-Blockx, akik – meglepő vagy sem – már lassan 30 éve húzzák az igát. Vélhetően egy igen mozgalmas bulival köszönnek be a sógorokhoz. Nem utolsó sorban jöjjenek azok a csapatok, akik ugyan nem a leghíresebbek és csak bizonyos körökben ismertek, de lehet, hogy okozhatnak meglepetéseket: The Last Internationale, KC Rebell & Summer Cem, The Locos, Swiss & Die Andern, Mal Élevé, Liedfett.

Amint meglesz a napi bontás, mi is jövünk a fellépők bemutatásával, hogy segítsünk neked dönteni. Azonban ha már most tudod, hogy szeretnél velünk jönni a Novára, akkor kattints IDE és válaszd ki a neked legjobban tetsző opciót.

*

Forrás: novarock.at


Oszd meg barátaiddal a Facebookon: