Egy kisebb csúszással, de úgy néz ki, júniusban most már tényleg kezünkbe vehetjük a Nine Inch Nails legújabb projektjeként indult EP-trilógia befejező részét. A késésnek persze vannak okai, de szerencsére a banda a nyári Európa turné előtt mindenképpen szeretné kiadni a lemezt.

Nine Inch Nails – Júniusban jön az utolsó EP!

Már az utolsó simításokat végzik

Trent Reznor, a Nine Inch Nails énekese megerősítette, hogy az oly régóta várt harmadik EP, a trilógia befejező tétele még június vége előtt a boltokba kerül. A lemez a Not the Actual Events és az Add Violence folytatása, melyek 7 hónap különbséggel láttak napvilágot; előbbi 2016 decemberében, utóbbi 2017 júliusában. A terv eredetileg az volt, hogy a záró anyagot is 6-8 hónappal a legutolsó megjelenés után adják ki, de egyelőre még címe sincs az EP-nek.

„Ötletem sincs, hogy milyen lesz az utolsó rész. Tudom, hogy szövegileg milyen irányba tart, de egyelőre nem tudom, hogyan fog hangzani” – mondta 2017 júliusában Reznor. Azóta mondjuk eltelt 9 hónap és az anyag is körvonalazódni látszik.

Nine Inch Nails – Júniusban jön az utolsó EP!

A késéssel kapcsolatban Reznor azt mondta a BBC 6 Musicnak, hogy a banda egy merev koncepcióval indult és a dalokat nem írták meg mind.

„Ahogy befejeztük az Add Violence-t, úgy gondoltuk… túl kiszámíthatónak éreztük. Mintha erőltetnék a dolgokat. Zeneileg és történetmesélésben is. Az oka annak, hogy csúszott a lemez, hogy eltartott egy darabig, mire – ami született a harmadik EP-ből – felfedte magát előttünk.”

Reznor megjegyezte, hogy a NIN már az utolsó simításokat végzi a lemezen, de a most következő Európa turnéjuk előtt mindenképpen ki szeretnék adni. A túra egyébként Londonban kezdődik 2018. június 22-én és július 14-én ér véget Madridban, de lesz még két plusz japán koncertjük is, augusztus 17-én és 19-én.

Rekordsebességgel fogynak a jegyek

Az Európa turné hatalmas népszerűségnek örvend, amit mi sem bizonyít jobban, mint hogy a banda június 22-ei londoni, Meltdown Fesztiválon való fellépésére azonnal elkeltek a jegyek és a fesztivál szervezői éppen a Viagogóval viaskodnak, mert az oldal 800 fontért árulja a jegyeket a koncertre, ami a fesztivál szabályzatával ütközik.

„Ütközik a felhasználási feltételeinkkel, hogy profit vagy üzleti haszon szerzése céljából névértéken felül árusítsunk. Azok a jegyek, amelyeket a Viagogo oldalán vásároltak a #MeltdownFest-re, érvénytelenek. Kérjük, irányítsák a vásárlókat hozzánk, hogy megvehessék őket alapáron” – tweetelték a Meltdown szervezői a Viagogo oldalára.

Nine Inch Nails – Júniusban jön az utolsó EP!

Az Európa turné alatt sajna kikerülnek minket, viszont jó hír, hogy Csehországban, az Aerodrome Fesztiválon fellépnek, ami egyáltalán nincs messze tőlünk. Az idén már 3 naposra hízott fesztivál utolsó napján a NIN mellett még többek között a Limp Bizkit, a Macklemore, a Skindred és a Hollywood Undead is fellép, de érdemes lecsekkolni a másik két napot is, mert brutális lesz a felhozatal. A Nine Inch Nailst mi a világért sem hagynánk ki, úgyhogy utazást is szerveztünk erre a napra. Tarts velünk!

Olvass még többet a Nine Inch Nailsről itt!

Forrás: ultimateclassicrock.com, nme.com, loudersound.com


Oszd meg barátaiddal a Facebookon: