A vártnál kicsit tovább tartottak a Black Veil Brides új stúdiólemezének munkálatai, azonban a több idő a srácok szerint jobb minőséget garantál, melyről már minket is meggyőztek néhány új dallal. A csapat 2018 januárjában érkező anyagához ráadásul turné is társul, amit igen monumentálisra tervez a zenekar.

Black Veil Brides – Új album és nagyszabású turné 2018-ban

„Szerintem ez az eddigi legteljesebb és legizgalmasabb lemezünk”

The Outsider címmel egy dalt már jó pár hónapja felmutatott a Black Veil Brides a soron következő albumáról, azonban a várt 2017 végi megjelenés elmaradt, amit Andy Biersack énekes így magyarázott:

„Először is, tizenöt hónapot vett igénybe, hogy felvegyük a lemezt, ennek köszönhetően igyekeztünk mindent a legtökéletesebben elkészíteni. Az eredeti határidőig – miközben a felvételekkel és a keveréssel már végeztünk – nem tudtunk a borítóval és egyéb dolgainkkal olyan mértékben elkészülni, ahogy akartunk. Ráadásul, amikor meghallgattuk az albumot, találtunk néhány dolgot, amit meg szerettünk volna változtatni.”

Mindebből látszik, hogy ötödik stúdiólemezének minőségét nem bízza a véletlenre a hollywoodi csapat, de azért a végtelenségig sem akarják húzni a megjelenést. Így végül 2018 január 12-ére időzítették az új albumot, mely a Vale címet kapta.

Szerintem ez az eddigi legteljesebb és legizgalmasabb lemezünk. Nagyszerű élmény volt ismét John Feldmann-nel dolgozni az elmúlt két évben, és elégedett vagyok a zenekari munkával összerakott dalokkal. A Vale latin jelentése nagyjából az, hogy légy erős! Pontosan ez a lemez központi üzenete is.”

Az anyagról pár dal már meg is lehet hallgatni a neten, melyekből kiderül, hogy tényleg megérte ennyit dolgozni a lemezen.

Jake Pitts beindított egy új bandát

A zenekarból egyeseknek nem csak az új album körül forognak gondolatai, ugyanis Jake Pitts gitáros saját bandát hozott össze, benne feleségével, Inna Logvin-Pittsszel.. Az Aleonia névre hallgató zenekarnak ráadásul magyar vonatkozása is van, ugyanis Veress Márton a dobos, aki megjárta a Pokolgépet is. Az utóbbi időben pedig az egykori Arch Enemy-gitáros, Chris Amott zenekarában, az Armageddonban dobolt.

Black Veil Brides – Új album és nagyszabású turné 2018-ban

„Mióta Chris Amott a Dark Tranqullityvel turnézik, az Armageddon átmenetileg szünetel. Ezért minden bátorságomat összeszedve átköltöztem Los Angelesbe idén februárban (anélkül, hogy bárkit is ismertem volna), hogy találjak egy új komoly zenekart. Hat hónap kemény munka után találkoztam Jake Pittsszel a Black Veil Bridesból, és elkezdtünk együtt dolgozni új zenekrán, az Aelonián.”

A bandának egy klipes dala van eddig, mely a The End címet viseli, és természetesen Marci is látható benne.

A Black Veil Brides Jake életében természetesen elsőbbséget élvez, így már hangolnak a 2018 januárjában induló turnéra, mely a srácok szerint minden eddiginél nagyobb durranás lesz. A körút a tengerentúlon indul, és ugyan Európába is benéz, de átfogóbb portyára nyár körül számíthatnak az öreg kontinensen élő rajongók. Ha valami friss infónk lesz, mindenképpen szólunk, úgyhogy légy résen, iratkozz fel a hírekért!

*

Forrás: blabbermouth.net, blabbermouth.net, Facebook


Oszd meg barátaiddal a Facebookon: