James Hetfieldék 2018-ra már letudták európai koncertjeiket, azonban nem kell aggódniuk a rajongóknak, ugyanis hamarosan visszatérnek. Persze előtte még pörgetik a szekeret rendesen az tengerentúlon is, úgyhogy nem kell amiatt aggódni, hogy berozsdásodnak.

Metallica – Szeretik Európát

„Még képesek vagyunk az embereknek zenélni”

Egészen hihetetlen, de már lassan két éve, hogy megjelent a Metallica Hardwired… To Self-Destruct lemeze, melyen James Hetfieldék ismét a legjobb formájukban tündökölnek. A thrash metal nagyágyúi ráadásul olyan mezőnyben állták meg a helyüket 2016-ban, mint az Anthrax, a Testament, és a Death Angel, mindez pedig azt jelenti, hogy legutóbbi albumuk egyáltalán nem volt fércmunka.

„Leginkább arra a tényre vagyok büszke, hogy még harminc év után is itt vagyunk és zenélünk, valamint az emberek is értékelik, hogy még mindig készítünk zenéket. Személy szerint úgy érzem, hogy zeneileg rengeteg dolgot akarok még mondani, és egyáltalán nem értem el a csúcsot. Azt is tudom, hogy némileg éhesek vagyunk arra is, hogy más dolgokat csináljunk, de ami a legfontosabb a számomra, hogy még képesek vagyunk az embereknek zenélni.”

Kirk Hammett gitáros tehát pozitívan néz a jövőbe és nemrég véget ért európai körútjukon valóban érződött, hogy még mindig próbálnak minél újabb dolgokkal meglepni a rajongókat. A legérdekesebb pillanatok a turnén mindenképpen azok voltak, amikor különböző országok híres zenekaraitól idéztek meg dalokat.

Tankcsapdát is játszottak Budapesten

Budapesten hatalmas bulit csapott a banda, aminek fénypontja mindenképpen a Tankcsapda A legjobb méreg dalának feldolgozása volt, amit Lukács Laciék élőben tapasztalhattak meg a Budapest Sportarénában. Fejes Tomi hatalmas érzelmekkel mesélt a pillanatról.

Iszonyú jó érzés volt, Laci el is érzékenyült, utána meg pezsgőztünk, szóval fasza volt. Ráadásul k.rva jól el is játszották, nem mintha nem padlóztam volna le akkor is, ha nem sikerül ilyen jól.”

Ezen kívül a turnén rengeteg helyi érdekesség is előkerült a körút egyes állomásain, de játszottak Accept-dalt, a Hanoi Rockstól is Michael Monroe énekessel közösen, sőt Svédországban a Europe Final Countdownja is elcsattant a rajongók nagy örömére.

Mindezek fényében pedig nem is kérdéses a hogyan tovább. A csapat nyáron Észak-Amerikába költözteti át a WorldWired turnét, ami 2019-ig fut majd a tengerentúlon, hogy aztán ismét visszakanyarodjon az öreg kontinensre. A csapat 2019 májusától ugyanis ismét Európában köröz, ráadásul ezúttal stadionokban játszanak, hogy azok is részesei legyenek még mindig lehengerlő produkciójuknak, akik esetleg helyhiány miatt lemaradtak a nemrég véget ért körről.

A turné állomásaival kapcsolatos bejelentésre nagyjából őszig kell várnunk, de amint megtudunk valami, jelentkezünk. Ránk továbbra is számíthatsz!

*

Forrás: blabbermouth.net, blabbermouth.net, index.hu


Oszd meg barátaiddal a Facebookon: