Az utóbbi időben rendesen eltűnt a Judas Priest, aminek egyetlen oka van: készül a brit heavy metal legendák új lemeze, melyet 2017 végére, 2018 elejére várhatunk. Ugyan ez még mindig messze van, de egy biztos: bármikor is jön az új anyag, Rob Halfordék nem fognak csalódást okozni. Cikkünkben összefoglaljuk, mi történt az utóbbi időben a veterán metal arcokkal.

Judas Priest – Finisben a heavy metal legendák 18. albuma

Nem hagytak minket hallgatnivaló nélkül az elmúlt két évben sem

Legutóbb 2014-ben, 6 év után jelentkezett új anyaggal a brit heavy metal pionírja, a Judas Priest. A zenekar a visszavonuló K.K. Downing helyett Richie Faulknerrel dolgozott a Redeemer Of Souls lemezen, mely remek fogadtatásra talált, és természetesen nagyszabású turné is járt hozzá, ami hazánkat is elérte: 2015-ben a FEZEN fesztiválon lépett fel a Rob Halford vezette banda.

A lemezt koncertanyag követte 2016 elején Battle Cry címmel, majd 2017 februárjában megünnepelték a Turbo 30 éves jubileumát egy különleges kiadással. Az album remaszterelve került újra piacra, és 3CD, valamint bakelit formátumban is megvásárolhatták a rajongók. A korongokra ráadásul bónuszként felkerült egy 1986-os koncertfelvétel is Live In Kansas City címmel, ami méltó módon eleveníti fel a csapat 30 évvel ezelőtti formáját.

„A ’80-as éveket tartják a heavy metal legjobb évtizedének, melyet a Priest végignyomott. Az évtized közepén korábban fel nem térképezett területekre is eljutottak, mivel a zenekar mindig is hitte, hogy a metalban nincsenek határok. Vállalva a kihívást, új technikai eszközöket vetettek be, és hangzásban is előreléptek. Az új hangzású dalok a Priest kreativitásának új oldalát mutatják, melyek rátapintanak a kor energiától duzzadt érzékenységére.”

A múltidézés közben azonban a folytatásról is érkeztek a hírek, ugyanis Halford szerint ezúttal nem akarnak hosszú éveket várni az új albumra, ráadásul Richie Faulkner érkezésével friss lendület került a gépezetbe, ami továbbra is pörgeti a Priest-gépezetet.ű

A csapat 2016 tavaszán kezdett hozzá a dalszerzéshez, és eleinte könnyű dolguk volt, ugyanis turné közben tetemes mennyiségű anyag gyűlt össze, ráadásul a Redeemer Of Souls felvételeinek idejéről is maradt néhány fel nem használt témájuk.

Judas Priest – Finisben a heavy metal legendák 18. albuma

A klasszikus lemezek hangulatát is megidézik?

2017 elején pedig a stúdióban is elkezdődött a munka, ráadásul Halford szerint remekül szól az összeállított anyag:

„Az anyag remekül szól, azonban egyelőre nem árulhatok el többet, mivel még minden nagyon homályos. Ennek ellenére hihetetlenül izgalmasnak tűnik, és biztos vagyok benne, hogyha eljön a megfelelő idő, akkor fogunk róla beszélni.”

Első információként azt osztotta meg a heavy metal intézmény a rajongókkal, hogy a lemezen Andy Sneap és Tom Allom producerekkel dolgoznak. Utóbbi név azért érdekes, mert Allom a banda klasszikus albumain működött együtt a Priesttel 1988-ig bezárólag, így elképzelhető, hogy ezt a korszakot idézik meg némi modern csavarral megfejelve, amit elsősorban Sneaptől várhatunk. És, hogy a hangzás ezúttal sem lesz rossz, erre a biztosíték Mike Exeter, aki a Redeemer Of Souls élő megdörrenéséért is felelt.

2017 áprilisában Halford azzal az infóval jelentkezett, hogy ugyan még mindig tartanak a felvételek, de már elérkeztek néhány végső mozzanathoz, így alig várják az izgalmasnak ígérkező 2018-as esztendőt.

„Mint tudjátok, amikor elmegyünk turnézni, akkor nemcsak azért vagyunk ott a színpadon, hogy ismét láthassuk a csodálatos rajongóinkat, hanem azért is, hogy megmutassuk, mit csinálunk. És ez az, amit most csinálunk, vagyis keményen dolgozunk, és egyelőre minden remekül zajlik. Nincs rohanás, kiválóan érezzük magunkat. Boldogok, magabiztosak és nagyon izgatottak vagyunk. És igen, dolgozunk a kiadónkkal, a promótereinkkel, úgyhogy rengeteg dolog zajlik a háttérben. Amikor ismét turnéra kelünk, azt szeretnénk, hogy minden rendben és jól megszervezett legyen, biztosak akarunk lenni abban, hogy mindenki boldog.”

*

Forrás: loudwire.com, loudwire.com, blabbermouth.net

Oszd meg barátaiddal a Facebookon: