A cím tökéletes mottó lenne Roger Daltrey-ék hamarosan esedékes bécsi koncertje előtt, hiszen a The Who már több mint ötvenedik évét tapossa, így nem lenne csoda, ha az aktuális turné után bedobnák a britek a törölközőt. Azonban egyelőre ez a veszély nem fenyeget. Lássuk, hogy mire számíthatunk 2016. szeptember 14-én, a bécsi Wiener Stadthalléban!

The Who – Most vagy soha!

Nagy slágerek, és a teljes életművet lefedő program

A The Who esetében nem meglepetés, hogy grandiózus műsorra számíthatnak a rajongók, hiszen a Roger Daltrey és Pete Townshend vezette banda már 52 éve koptatja a színpadokat. A csapat ünnepi programja nagy sikerrel veszi az akadályokat estéről estére, a rajongók megőrülnek az olyan slágerekért, mint a Baba O’Riley, az I Can See Your Miles vagy a My Generation.

A csaknem 130 perces koncert nagyon változatos és látványos, mivel 3 óriási kivetítő díszíti a színpadot, melyeken olykor hangulatos vetítésekkel színesítik a show-t a britek – például archív felvételekkel az elmúlt 50 évből.

A setlist nem nélkülöz szinte egyetlen albumot sem, a 22-23 dal egyenletesen vázolja fel a banda történetét, bár az olyan klasszikus lemezek, mint a Tommy vagy a Quadrophenia kiemelt szerepet kap az esték folyamán.

A turné jelenleg pihenőpályán van, azonban augusztus végén ismét a húrok közé csapnak a The Who zenészei, 2016. szeptember 14-én pedig hozzánk közel, a bécsi Wiener Stadthalléban lépnek fel korszakos slágereikkel.

Minden bizonnyal utoljára játszanak Bécsben

A kijelentés egyáltalán nem túlzó, hiszen a közelgő szeánszra összesen 7 évet kellett várnunk, ráadásul, ha belevesszük a kalapba, hogy Roger és Pete már a hetvenes éveiket tapossák, akkor azonnal világossá válik minden. Bár vannak olyan legendás csapatok, melyek addig róják a köröket a világban, míg a tagok bírják erővel és egészséggel, azonban a The Who minden bizonnyal nem ezek közé tartozik majd.

Daltrey néha azért rácáfol visszavonulással kapcsolatos kijelentéseire fiatalos, pimasz stílusával, legutóbb például az AC/DC-nek szólt be Axl Rose munkába állítása miatt:

„Menjek el megnézni a karaoke-show-t Axl Rose-zal? Na, szálljatok le rólam!”

The Who – Most vagy soha!

Fiatalosság és energikusság ide vagy oda, összességében nagy a valószínűsége, hogy szögre akasztják a hangszereket a The Who tagjai, mivel Pete Townshend szerint már nem szereti a koncerteket. Ha rajta múlt volna a csapat sorsa, akkor már 2015-ben véget vetett volna az egésznek, mivel egy interjúban úgy nyilatkozott, hogy 2015 végén visszavonulnak. Bár ez nem történt meg, és még egy korábban beígért új lemezzel is adósak, mégis nagy meglepetést jelentene, ha a jelenlegi nagyszabású körút után ismét bevállalnának egy világkörüli utazást valamikor a jövőben.


Oszd meg barátaiddal a Facebookon: