Elkészítette negyedik albumát a brit Mumford & Sons. A Delta című lemezzel a banda továbbfejlesztette eddig sem unalmas zenei világát, sokkal lazábbra fogták a gyeplőt, ami ismét különleges kompozíciókat eredményezett.

Mumford & Sons – Szabadabbak mint valaha

Nincsenek határok

Alig több mint tízéves múlt van a Mumford & Sons mögött, ennek ellenére olyan karriert tudhatnak magukénak, melyről sok zenekar csak álmodik. A banda gyakorlatilag már első lemezével a figyelem középpontjába került, majd második albumukkal, a Babellel berobbantak a legnagyobbak ligájába. A megjelenés első hetében 158 ezer példányt kapkodtak el belőle az Egyesült Királyságban, míg az Egyesült Államokban 600 ezret, ami abban az évben megismételhetetlen bravúr volt.

Ezek csak a számadatok, ám 2013-ban azonban két Grammy-díjat is bezsebeltek, innentől kezdve pedig nagyobbnál nagyobb koncerttermekben és rengeteg ember előtt játszhattak. Legutóbbi anyaguk, a Wilder Mind is nagyot ment, úgyhogy nem kérdés, hogy mi lesz a sorsa legújabb albumuknak, a november 18-án megjelent Deltának.

„Ezúttal még inkább szabadabbak voltunk, mivel úgy éreztük, hogy visszatérhetünk az akusztikus hangszerekhez. Nem voltak határok zeneileg. Ezután az album után készíthetünk egy elektronikus lemezt is, az embereket nem sokkolná annyira.”

„Mindannyian sokkal közelebb vagyunk a születéshez és a halálhoz”

Azonban ezt még korai megmondani, bár egyelőre úgy tűnik, hogy a rajongóknak bejön az, hogy a banda több stílust, így elektronikus, rap és jazz elemeket is egymásba olvaszt. Ugyanakkor az utóbbi időben hanyagolt akusztikus népi hangszerek is ismét előkerültek, igaz sokszor alig felismerhetően, ugyanis Paul Epworth producer olyan effektekkel okosította meg a hangzást, hogy teljesen megváltozott a hangjuk. Epworth egyébként nem kis hal a szakmában, hiszen olyan kiváló előadókkal és bandákkal dolgozott már együtt, mint Adele, a Florence And The Machine vagy a Coldplay.

Tartalmilag igen komoly vizekre evezett a gárda, Marcus Mumford szerint érettebbek, azonban ennek ellenére még mindig nem felnőttek, mint zenekar.

„Mindannyian sokkal közelebb vagyunk a születéshez és a halálhoz, mely marhára vadul hangzik számomra. A dalok többsége ilyen dolgok köré íródott. Őszinte érzelmeknek kell lenniük, hiszen ha nem tűnnek valósnak, akkor nincs értelme az egésznek. A felnőtt zenekarok több mint öt albumot készítenek, úgyhogy mi még csak serdülők vagyunk.”

A csapat aktívan turnézik 2019-ben a lemezzel, és szinte a világ összes pontjára eljutnak, úgyhogy nem meglepő, hogy hozzánk közel is lesz koncertjük, egészen pontosan Bécsben, a Stadthalléban. A 2019. május 3-i bulin mi is ott leszünk, ha szeretnél csatlakozni, akkor kattints IDE! Megéri, a koncert ugyanis különleges lesz.

„A show lenyűgöző lesz, ugyanis ez egy teljesen újragondolt változata a koncerteknek. Senki sem csinált ilyet és még senki sem használta így az arénákat.”

*

Forrás: rollingstone.com


Oszd meg barátaiddal a Facebookon: