Bár azzal riogattak, hogy befejezik, már kifejezetten tagadják azt, hogy erről szó lett volna valaha, és még mindig fényes jövőt vizionál a csapatnak Joey DeMaio. Hogy miről van szó? Görgess lejjebb!

Manowar – Rengeteg dolog van még a tarsolyukban

Új dobos és gitáros a fedélzeten

Márciusban egy remek Manowar-koncerten voltunk, amiről már lehetett sejteni akkor is, hogy nem az utolsó lesz. A koncert ráadásul igen különleges volt, ugyanis első alkalommal ült a dobok mögött a HammerFall-ban népszerűvé vált Anders Johansson, valamint bemutatkozott nekünk E.V. Martel gitáros is, aki egy brazil Manowar tribute zenekarban nyomta korábban. Joey szerint a turné remek volt, annak meg nagyon örülnek, hogy egy fiatal gitáros csatlakozott hozzájuk.

„Nincs senki, aki jobban megérdemelné, hogy a banda tagja legyen, mint aki igazi rajongó, és egész életét a Manowarnak, valamint a rajongóknak szentelte, ezzel is bizonyítva, hogy ez igazi Manowarrior!”

A banda egykori és egyben eredeti gitárosa, Ross The Boss ugyanakkor szkeptikusan nyilatkozott több alkalommal is a csapatról, de a maga módján sok szerencsét kívánt az új bárdistának.

„Ennek az új srácnak nagyon sok szerencsét kívánok, de nem lennék a helyében. Ő egy újabb brazil srác egy brazil csapatból. Rendben van, egy rajongó. Jó ezt látni, ez egy szép történet. De a Manowar karrierjének ezen szakaszán, ha tényleg befejezik – bár ebben én nem hiszek –, akkor az eredeti felállással kellene.”

Minimum két EP és egy rockopera is készül

Bár 2016-ban a zenekar tagjai bizonyítható módon úgy nyilatkoztak többször is, hogy befejezik, ma ezt már kifejezetten tagadják, sőt, arról beszélnek úton útfélen, hogy sosem akartak visszavonulni.

„Hadd tisztázzak valamit! Mi soha nem jelentettük be, hogy vége a Manowarnak. Még azt se tervezzük, hogy soha többé nem turnézunk. Rengeteg olyan hely van, ahonnan özönlenek a rajongói kérések. Azt mondtuk, itt az ideje egy kis szünetnek. Így tudunk más projektekkel is foglalkozni.”

A projektek alatt elsősorban arra gondolt Joey DeMaio főnök, hogy manowaros sztorikkal turnézik nem is olyan sokára Németországban, valamint áprilisban már kijött EP trilógiájuk első része is, aminek folytatása természetesen tervben van. Ha pedig ez nem volna elegendő, a zenekar egy rockoperán (!) is dolgozik. Igen, jól hallottad!

„Jelenleg egy rockoperán, vagyis inkább egy metaloperán dolgozom. Úgy gondolom, hogy ez egy olyan dolog lesz, amit az emberek nagyra értékelnek majd. Természetesen a zene az Manowar-stílusú, de a történet az igazán mély lesz.”

Hogy ebből mi sül ki, azt egyelőre nem tudjuk, de bármi frisset megtudunk a csapatról, azt elmondjuk neked, csak légy résen!

*

Forrás: blabbermouth.net, blabbermouth.net


Oszd meg barátaiddal a Facebookon: