Jonathan Davisék 2017-es tavaszi turnéja minket is alaposan megközelít, ugyanis a Korn áprilisban Bécsben koncertezik. A srácok nemrég adták ki 12. stúdióalbumukat, ami simán van olyan jó, mint a 2000-es évek körüli alkotásaik, így nem csak a nosztalgia és a remek előzenekarok kedvéért érdemes majd ellátogatni a koncertre.

Korn – Felejthetetlen estére készülnek Bécsben

Ezúttal tényleg remekelnek

Sokan talán már rég elásták a Kornt az elmúlt évek kiegyensúlyozatlan teljesítménye és csapongásai miatt (lásd a dupsteppel nyakon öntött The Path Of Totality lemezt), azonban most nem csak üres lózungokkal árasztottak el minket, hanem súlyos metalbombákkal.

A 2016. október 21-én megjelent The Serenity of Suffering nagy sikert aratott a rajongók és a szakértők táborában is, a nívós Billboard-listán például a 4. helyig kúszott fel.

Korn – Felejthetetlen estére készülnek Bécsben

A sikerért persze megdolgozott a Jonathan Davis vezette gárda, mivel a klipekhez neves vendégeket hívtak meg, illetve rengeteget agyaltak a körítésen, ráadásul az A Different Worldbe a Slipknot főemberét, Corey Taylort is meghívták.

„Már régóta barátok vagyunk, és rengetegszer kimentett minket a bajból, például 2006-ban, amikor nagyon lebetegedtem amiatt az őrült vérrendellenesség miatt. Beugrott és lenyomott pár dalt a bandával, hogy az emberek lássák, hogy legalább megpróbáltunk játszani. Már évek óta nagyon jó a viszonyunk, egy remek srác és kiváló énekes.”

Davis ugyanakkor elárulta, hogy a Slipknot nagyon sokat merített tőlük, amit végül a saját módjukon fejlesztettek tovább, így ezzel semmi probléma nincsen. 1996-ban azonban a klasszikus Sepultura-album, a Roots megjelenésekor irtózatosan kiakadt:

„Az egy hatalmas Korn-nyúlás volt, ami miatt volt is egy kellemetlen beszélgetésem Ross Robinson producerrel, mivel csak úgy fogta, és odaadta a Sepulturának a hangzásunkat.”

Azóta viszont túltette magát a dolgon a csapat énekese, mivel a lemez egy hatalmas metalklasszikus lett, ráadásul a Sepultura az egyik legnagyobb hatása volt a Kornnak.

A Hellyeah és a Heaven And Shall Burn társaságában portyáznak Európában

Igen komoly pakkal érkezik hamarosan Európába a csapat, mivel a nyitányt az estéken a német Heaven And Shall Burn és az egykori Pantera-dobos fémjelezte Hellyeah szolgáltatja. Jonathanék tehát a Rob Zombie-val lehúzott amerikai kör után sem adják alább a turnécsomagot.

Korn – Felejthetetlen estére készülnek Bécsben

Az extrém metalban utazó germán Heaven Shall Burn 3 év után újított be Wanderer című lemezével, amivel nem adták alább a színvonalat Marcus Bischoffék, mivel ezúttal is egy dallamos, ám eszement dalcsokrot pakoltak össze, ami biztos, hogy kiváló bemelegítés lesz Vinnie Paulék előtt.

Kell is az átmozgatás, mivel a Hellyeah is nemrég jelentkezett új albummal, aminek legkülönlegesebb eleme a tragikus körülmények között elhunyt Pantera-legenda, Dimebag Darrell gitárjátéka az I Don’t Care Anymore című Phil Collins feldolgozásban.

„Dime és Vinnie évekkel ezelőtt vette fel ezt a számot, mi csak előástuk a gitársávokat, elzúztuk a nótát és feltettük a lemezre. Most visszakaptunk egy keveset Dimebagből, mivel ő játszik az albumunkon.”

És, hogy ezt a csomagot hol és mikor lehet megtekinteni? 2017. április 3-án a bécsi Gasometerben, ahova mondanunk sem kell, hogy mi is utazunk, így már csak egy-két kattintás választ el 2017 egyik legnagyobb metalbulijától!

*

Forrás: http://teamrock.com/news/2016-10-07/korn-s-jonathan-davis-sepultura-ripped-us-off-on-roots, http://teamrock.com/feature/2016-09-29/listen-to-the-new-korn-song-featuring-corey-taylor-a-different-world, http://teamrock.com/news/2016-10-07/dimebag-track-on-hellyeah-album-was-goosebump-moment-vinnie-paul

Nem akarsz lemaradni a Korn áprilisi bitang erős bulijáról? Rádásul nálunk a koncertjegyed is megveheted utazásod mellé! A részletekért és a foglaláshoz kattints IDE! 


Oszd meg barátaiddal a Facebookon: