18 And Life, Slave To The Grind, Monkey Business: csak három dal, ami minden rock- és metalrajongó fülében ismerősen cseng, ennek ellenére egy pillanatra sem akarják megidézni a régi időket Rachel Bolanék, ugyanis legújabb énekesükkel készülnek EP trilógiájuk befejező részére, valamint a hozzá kapcsolódó turnéra.

Skid Row – A múlt helyett a jövőbe tekintenek

Készül a United World Rebellion befejező része

Az utóbbi időben jó párszor előkerült a reunion témája a Skid Rownál is, akik a ’90-es évek elején voltak leginkább a figyelem középpontjában, amikor még Sebastian Bach állt a mikrofon mögött. Az énekes és a banda útja azonban 1996-ban szétvált, és ugyan 1999-től 2015-ig Johnny Solingerrel töretlenül működött a zenekar, végül tőle is kénytelenek voltak megválni hosszú szolgálat után.

A szakítás ráadásul ködbe burkolózott, ugyanis Solinger állítólag szólókarrierje miatt lépett ki, míg Dave Sabo máshogy emlékezett a dologra.

„Ellentétben azzal, amit [Johnny] mondani fog, ez egy olyan dolog, amiről már egy ideje beszéltünk. Amit meghoztunk, az a mi döntésünk volt, úgyhogy tájékoztattuk, hogy váltani fogunk, tehát új énekessel megy tovább a Skid Row.”

Helyettese a norvég hard rock banda, a TNT torka, Tony Harnell lett, akinek regnálása kérészéletű volt, mivel pár hónap után távozott, ráadásul a zenekar (állítólag) csak a Facebookról tudta meg, hogy ismét nincs énekesük.

A banda azonban rögtön lépett, és nem akárkit igazoltak le, hanem a szélvészgyors metaljaról híres Dragonforce egykori énekesét, ZP Theartet, aki az I Am I és a Tank sorait is erősítette. Az énekessel ráadásul már dolgoznak is a United World Rebellion EP trilógia befejező részén, ami a 2018 tavaszára beütemezett turné előtt jelenne meg.

„Amit nem fogunk megtenni az az, hogy belekényszerítjük magunkat egy bizonytalan helyzetbe”

Mindennek köszönhetően kevés esély mutatkozik az újjáegyesülésre Sebastian Bachhal, pedig elég sokáig volt rá esély. Bach még egy Twitter-posztban azt is szorgalmazta, hogy ássák el a csatabárdot, ám nem érkezett visszajelzés, ezt követően pedig nagyon beleszállt egykori társaiba, amikor néhányukat szimplán leszarozta egy koncerten.

„Tudjátok, van egy rakás arc, aki azt mondja, hogy a Skid Row tagja, azonban 99 százalékuk szart sem ér. Csak öten vannak a Skid Row-ban, a többiek csak kib*szott bérzenészek.”

Skid Row – A múlt helyett a jövőbe tekintenek

Így nem is volt csoda, hogy hamar befejeződtek a menedzserek közötti tárgyalások, aminek újraindítására nem sok esély mutatkozik Scotti Hill gitáros 2017 augusztusi nyilatkozata szerint.

„Nagyra értékeljük a rajongóinkat, valószínűleg mi vagyunk a legrajongóbarátabb zenekar, akivel valaha találkoztál. Kimegyünk hozzájuk a hidegben, együtt lógunk velük, de amit nem fogunk megtenni az az, hogy belekényszerítjük magunkat egy bizonytalan helyzetbe, ami megöli a boldogságunkat, és lerombolja azt, amink most van.”

Skid Row – A múlt helyett a jövőbe tekintenek

Persze Bachot méltatta, ugyanakkor ismét kihangsúlyozta, hogy nem lesz reunion.

„Ember, ő nem egy rocksztár hanem egy szupersztár, és ezzel én tökéletesen tisztában vagyok. Csak a magam nevében beszélek: ő egy olyan srác, aki a torkát is képes lenne elvágni, hogy egy jó bulit csináljon, egyszerűen mindent belead. Egy kiváló énekes és frontember, minden idők egyik legnagyobbja, de nem dolgozunk vele együtt.”

Skid Row – A múlt helyett a jövőbe tekintenek

A keringőnek és az üzengetésnek ugyanakkor közel sincs vége, mivel nem sokkal ezután Sebastian egy viszonylag friss közös képet posztolt Scottival és családjával, melyen egészen boldognak tűnnek, ez pedig azt bizonyítja, hogy kicsit sántítanak a gitáros mondatai. Hogy hol a vége ennek a szappanoperának, azt nem tudni, mindenesetre kíváncsian várjuk a fejleményeket.

*

Forrás: blabbermouth.net, blabbermouth.net


Oszd meg barátaiddal a Facebookon: