Még mindig van idő a Green Day új albumának megjelenéséig, de mi annyira tűkön ülünk, hogy egyre mélyebbre ásunk az anyag megszületésének körülményeibe. A srácok ezúttal sem a levegőbe beszélnek, ráadásul hamarosan élőben is letesztelheted az új tételeket.

Green Day – Pörgős új dalok nem kevés mondanivalóval

A dalcímekből merítettek ihletet

Ahogy arról már korábban írtunk, 2020. február 7-én új albummal jelentkezik a Green Day. A srácok ráadásul igen rövid, mindössze 26 perces lemezzel készülnek, azonban ez nem azt jelenti, hogy nem lesz rajta tartalom. Az igen velős anyagra Billie Joe Armstrongék rengeteg depressziót sűrítettek humorosan, amiből ízelítőt is kaptunk már.

Az ihlet a tagok szerint a dalok címeiből érkezett, melyek nem egy esetben hamarabb megvoltak, mint maga a szöveg.

„A számcímek hatalmasak a lemezen. Van egy dalunk, ami a The Art Of The Deal With The Devil névre hallgat, Trumpnak pedig van egy olyan könyve a ’80-as évekből, melynek címe a The Art Of The Deal. Már csak a címek megnevettetnek, és ezek a dolgok vezettek a dalszövegekhez. Olyan, mint egy kirakós, aminek a darabjait megpróbálod egymás mellé rakni.”

A lemezen tehát található politikai jellegű mondanivaló is, de nem direktben, hiszen annál sokkal kifinomultabb a srácok kifejezőeszköztára. Azonban azt szívesen megtudnánk, hogy miért a faékegyszerű és pőre Father Of All… (teljes nevén: Father Of All Mother Fuckers) címet adták a lemeznek. Természetesen Billie-nek erre is megvan a válasza.

„Nos, mivel ez egy őrületes cím. A Slayernek van egy God Hates Us All nevű lemeze, és azt hiszem, Kerry Kinget kérdezték meg egyszer azzal kapcsolatban, hogy szerinte Isten valóban gyűlöl-e minket. Ő pedig azt mondta, hogy nem tudja, de a cím nagyon őrületesen hangzik. Amikor találkozok ezzel az albumnévvel, akkor mindig eldobom az agyam tőle, annyira jó.”

„Egyszer mindenképpen kell egy újraindítást végezned”

A banda 2020 nyarán nem kisebb nevekkel, mint a Weezerrel és a Fall Out Boy-jal indul európai turnéra. Az utóbbi, a 2013 óta újra ereje teljében levő csapat 2018 januárjában adta ki legutóbbi lemezét, mely a Mania címet kapta. Az albummal annyira jót mentek, hogy Grammy-díjra is jelölték őket, azonban végül nem ők kapták meg az elismerést.

Az anyag ugyan sokat késett, de megérte rá várni, mert remekül sikerült, a banda szerint felért egy újraindítással.

„Úgy érzem, hogy egyszer mindenképpen kell egy újraindítást végezned és kitörölni a gyorsítótárad, valamint a merevlemezeket. Úgy gondolom, hogy a Mania számunkra ez volt, az egész paletta letakarítása.”

Néhány napja pedig egy válogatást adtak ki Greatest Hits: Believers Never Die – Volume Two címmel, melyen két új dal is található. Az egyik ezek közül a Dear Future Self (Hands Up), amibe Wyclef Jeant is meghívták.

Ezt a dalt pedig talán élőben is hallhatod, ha velünk jössz a három banda közös koncertjére, mely 2020. június 21-én lesz a bécsi Ernst-Happel-Stadionban. Ha nem akarsz lemaradni a hatalmasnak ígérkező buliról, akkor kattints IDE és gyere velünk!

*

Forrás: kerrang.com, udiscovermusic.com


Oszd meg barátaiddal a Facebookon: