Hamarosan vége a várakozásnak, és érkezik az új Judas Priest-lemez a Firepower. Rob Halfordék ezúttal nem váratták meg a rajongókat, és kevesebb mint négy év alatt összekalapálták új albumukat. A heavy metal pionírjai a megjelenést követően pedig tűzerővel vetik bele magukat a turnéba, mely hozzánk is eljut.

Judas Priest – Tűzerő hajtja őket 2018-ban

Kevesebb mint négy esztendő kellett az új anyaghoz

2017-ben már írtunk a Judas Priest következő stúdiólemezéről, mely már nem titok, hogy hamarosan a boltokba érkezik. A Firepower névre keresztelt lemez 2018. március 9-én jelenik meg az Epic Recordsnál, és különlegessége, hogy két producerrel, Tom Allommel és Andy Sneappel készítették Halfordék.

„Tom Allomnek a klasszikus metal dolgokhoz van érzéke, míg Andy inkább egy modern metal producer, ráadásul a gondolkodása is különbözőbb kicsit Tomnál. Úgy hiszem, hogy az egyensúly, ami megvan a klasszikus, old school metal és Andy világa között, az egyszerűen egy figyelemre méltó összeolvadás.”

Az anyag olyan szempontból is fontos mérföldkő, hogy a Redeemer Of Souls írásának idején a Priest-szinten még csak zöldfülűnek számító Richie Faulkner gitáros ezúttal sokkal aktívabban és hatékonyabban vett részt a munkában.

„Ez Richie pillanata, mivel amikor a Redeemer Of Soulst készítettük, az volt az első alkalom, amikor dalszerzőként szállt be a Priestbe. Úgy hiszem, hogy Richie nagyszerűen illeszkedett be a csapatba, és ment végig velünk a dalszerzéstől kezdve a világkörüli turnéig. Mindez valóban egy magasabb szintre emelte, mielőtt ráfordultunk a Firepowerre. Richie játéka egyszerűen hihetetlen ezen az albumon. Úgy gondolom, ahogy a Richie-vel és Glenn Tiptonnal alkotott dalszerzői csapatunk, úgy ez a lemez is a legjobb munkánk minden kétséget kizáróan.”

Judas Priest – Tűzerő hajtja őket 2018-ban

Megint beugranak hozzánk

Az album némi klasszikus Judas Priest ízt is felvonultat majd minden bizonnyal, hiszen korábban említett Allom jegyzi a banda 1979 és 1988 közötti lemezeit. Ian Hill basszusgitáros természetesen ezt sem felejtette el megemlíteni.

„Tom Allom 1979 óta van velünk, úgyhogy nagymértékben ismer minket és a zenénket.”

Koncerten továbbra is a kirobbanó energia és a klasszikus heavy metal hagyományok ápolása jellemzi a banda műsorát, melyben ezúttal is lehet részünk, akár csak a 2014-es album idején. A Priest márciusban Észak-Amerikában kering az új anyaggal, majd nyáron fesztiválokra és arénás koncertekre ugrik át az öreg kontinensre, többek között hozzánk is. Legutóbbi fesztiválos koncertjük helyett ezúttal a Papp László Budapest Sportarénában adnak egy tűzerővel megtámogatott bulit, méghozzá 2018. július 24-én. Nem érdemes kihagyni!

*

Forrás: teamrock.com, revolvermag.com


Oszd meg barátaiddal a Facebookon: