Az már régóta nem kérdés, hogy dolgoznak-e az új albumon a Guns N’ Roses háza táján, azonban az vadiúj dolog, hogy a gárda megint meglátogatja Európát. Nem sok helyre néznek be, de ami nekünk fontos, hogy megint nem kell sokat utaznunk a srácok miatt.

Guns N’ Roses – Akár új dalokat is játszhatnak a 2020-as európai turnén

Vajon milyen formában kerül terítékre az új album?

Legutóbb arról írtunk, hogy a Guns N’ Roses háza táján már folyik a munka az új albumon, de új dalokon mindenképpen. Erről Slash és Duff McKagan is beszámolt, úgyhogy annak ellenére, hogy a csapat ősszel az amerikai kontinensen rótta a köröket, a stúdióban sem volt tétlen. Hogy az új dalok milyen formában jutnak el hozzánk, az kérdés, de Slash szerint erre manapság nincsen formula, egyáltalán nem olyan a helyzet, mint például tíz, húsz vagy akár harminc évvel ezelőtt.

„Manapság más módja is van annak, hogy kiadjunk zenéket. Úgy értem, hogy kislemez mindig is volt, de mostanság az előzetes megjelenésekre kicsit más szemmel nézünk. Mindent figyelembe véve, valóságos vadnyugat van kint, és nincs semmilyen bevett módszer arra, hogyan adjunk ki zenéket. Én legalábbis nem látok erre csak egyfajta rutint. Több millió dolog közül választhatsz, hogy megjelentess egy albumot.”

Azt nem tudni, hogy milyen fázisban van a munka jelenleg, úgyhogy csak remélni tudjuk, hogy hamarosan hallunk legalább egy új szerzeményt a csapattól. Mondjuk akár élőben, ugyanis 2020-ban megint benéznek az öreg kontinensre.

Bécsbe és Prágába is eljönnek 2020-ban

Ráadásul a szóban forgó turnéra egyáltalán nem számítottunk, hiszen úgy nyilatkozott a csapat, hogy a Dél- és Észak-Amerikai turné után és közben az új albumra fognak koncentrálni. A Not In This Lifetime 2019-es köre is igen sikeres volt, a Forbes negyvenes listáján a huszonötödik helyet csípte el a Guns N’ Roses, ami számokban azt jelenti, hogy 44 millió dollárt kaszáltak. Jövőre pedig jöhet a folytatás, ráadásul a csapat háza táján lesz egy kis ünneplés is, ugyanis Dizzy Reed 30 éve tagja a csapatnak.

„Hogy a fenébe lehet ez 30 év? Hová tűnt az idő? Annyira szerencsés vagyok, hogy annak idején felkértek erre a feladatra, amit még mindig csinálok. Voltak hosszabb szünetek, de ezeket jól használták fel, például dalszerzésre és hasonló dolgokra. Ez egyszerűen egy robbanás, az utóbbi három év pedig fantasztikus volt, ahogy a fogadtatás is. Egészen különleges ennek a részese lenni, és emiatt újból szerencsésnek érzem magam. Minden nap köszönetet mondok a szerencsecsillagaimnak.”

A Guns N’ Roses 2020-as európai turnéja május 20-án indul Lisszabonban és június 27-én végződik Dublinban, közben pedig Prágába és Bécsbe is fellépnek. A június 9-i bécsi és a június 19-i prágai koncerten pedig mi is ott leszünk. Ugye velünk jössz? Ha igen, akkor kattints IDE!

*

Forrás: metro.co.uk, blabbermouth.net


Oszd meg barátaiddal a Facebookon: