Továbbra is lendületben az Iron Maiden. Jelenleg Amerikában koncerteznek Bruce Dickinsonék, de ha minden igaz, akkor a háttérben összerántottak egy új lemezt is. Amíg várjuk a hivatalos bejelentést, addig érdemes megnézni, hogy mi újság a csapat háza táján.

Iron Maiden – Még mindig élveznek minden egyes koncertet

Ha rajongó vagy, akkor ezeket vedd meg idén!

Egyáltalán nem mondható eseménytelennek az Iron Maiden 2019-es éve sem. Bruce Dickinson ugyanis azzal indított, hogy díszpolgári címet vett át Szarajevóban, ahol 1994-ben adott egy legendás koncertet a háborús övezet kellős közepén. Ezt is megírta részletesen Mire való ez a gomb? című könyvében, mellyel turnéra indul ősszel. Ráadásul a beszélgetős esteknek magyarországi állomása is lesz, úgyhogy ha szeretnél egy igazán különleges eseményen részt venni, akkor irány 2019. november 2-án a Budapest Kongresszusi Központ!

Iron Maiden – Még mindig élveznek minden egyes koncertet

Talán Bruce könyvének hatására, a csapat gitárosa, Adrian Smith is úgy döntött, hogy megírja saját sztoriját, mely 2020. május 11-én kerül boltokba Monsters Of River And Rock: My Life As Iron Maiden’s Compulsive Angler címmel. Huhh, ez aztán a cím! Néhány gondolatot megosztott a Maiden sikerével és a könyvvel kapcsolatban a hathúros.

„Nem sok olyan zenekar van a világon, melynek olyan hosszú a pályafutása, mint a miénk. 1989-ben elhagytam a bandát egy időre, ez úgy gondolom, jó döntés volt. Minden percét élveztem ennek az időszaknak, de az ezt megelőző nyolcvanas évtized más volt. Szeretünk koncertezni, bár az utazás embert próbáló dolog, de ezzel mindenki így van. Régóta játszik együtt a Maiden, azért is, mert a rajongók még mindig eljönnek megnézni minket.”

Ha imádod a gárdát, akkor erre már lehet is gyűjteni, ahogy a Fear Of The Dark, a The X-Factor, a Virtual XI és a Brave New World újrakiadására is, melyek nemrég kerültek a boltokba. Steve Harris szerint régóta tervezték már újra kiadni a lemezeket, melyek sosem szóltak olyan jól, mint most. A Brave New World egyébként idén lett 19 éves, úgyhogy jövőre nagy buli várható a jubileum alkalmából. Legalábbis reméljük!

Elkészült az új album?

A zenekar jelenleg az amerikai kontinenst gyalulja le hatalmas show-jával, melyen a színpad is egészen elképesztő, ahogy azt természetesen megszokhattuk a heavy metal legendáktól. Nicko McBrain dobos azért előre felkészítette azokat a rajongókat a bulikra, akik sosem láttak ekkora show-t.

„Amikor ott vagy a színpad előtt és látod ezt a hihetetlen díszletet és azt, amit beletettünk ebbe a show-ba, akkor teljesen ledöbbensz.”

Ezt az érzést mi is ismerjük, hiszen már rengeteg alkalommal láthattuk a Maident, és sosem volt olyan érzésünk, hogy tudjuk, mi következik az előttünk álló percekben. És még rengeteg ilyen alkalomban lesz részünk, ugyanis a csapat nem fog visszavonulni semmiképpen, jelenleg élveznek minden egyes színpadon eltöltött másodpercet.

„Igen, a turnék egyre nagyobbak és jobbak lesznek. Mit is mondhatnék? Ez nagyszerű! Nagyon élvezzük, mindenki imádja. Nem tudom, hogy meddig fogjuk csinálni, de jelenleg minden egyes koncertet élvezünk.”

És ha ez nem lenne elég, néhány hete olyan pletykák is napvilágot láttak, hogy Kevin Shirley producerrel már el is készítette a csapat új anyagát, ugyanis a neves szakembert látták Párizsban, ahol Bruce Dickinson és Steve Harris is megfordult szinte ugyanabban az időben. Csak a véletlen műve lenne? Nem hisszük, de ha jönnek a hivatalos infók, akkor mi leszünk az elsők, akik szólunk neked. Légy résen!

*

Forrás: blabbermouth.net, blabbermouth.net


Oszd meg barátaiddal a Facebookon: