Mint tudjuk, 2010 óta újból aktív az örmény származású zenészek alkotta amerikai banda, ennek ellenére évi pár koncertet leszámítva nem sokat hallani Serj Tankianék felől. A zenekar azonban 2017-et jobban megnyomja az elmúlt pár évvel ellentétben, és még az is előfordulhat, hogy 2005 után új albumot adnak ki a srácok.

System Of A Down – Ismét beindították a motort

Merész döntés az elsöprő sikerek után

Szimpatikus húzás, hogy sok ma is alkotó, korábban hatalmas sikereket bezsebelő bandával szemben 2006-ban be merte húzni a féket a System Of A Down. Pedig semmi okuk nem volt rá, mivel karrierjük csúcsán voltak, népszerűségük az egeket verdeste az olyan albumoknak köszönhetően, mint az abszolút number one-nak számító Toxicity.

A csapat 2001-es alapvetésének olyan klasszikusokat köszönhet a metalszakma, mint a címadó Toxicity, az Aerials vagy a féktelen, ám überdallamos Chop Suey!

A 2005-ös duplázás, vagyis a Mezmerize és a Hypnotize tovább erősítette a banda pozícióját a metalszcénában, mégis úgy döntöttek 2006-ban, hogy pihenőre vonulnak.

A szünet alatt mindenki a saját útját járta, ugyanakkor a leglátványosabb nyomát a munka gyümölcsének az énekes, Serj Tankian szólókarrierjén lehetett felfedezni. Az évek alatt több saját lemezt is készített a karizmatikus frontember, ugyanakkor rengeteg mellékszerepet is vállalt különféle zenei projektekben.

System Of A Down – Ismét beindították a motort

Ismét a csúcsra tartanak?

2010 azonban újabb vízválasztó évnek bizonyult, mivel a csapat bejelentette, hogy 4 év pihenő után reaktiválják magukat.

A siker persze nem maradt el azon a néhány fellépésen, amit azóta elvállaltak, de új albumra hosszú ideig nem sok esély mutatkozott, pedig Serj továbbra is rengeteg anyagot ontott magából. Legutóbbi húzása például az akusztikus Artsakh című dal, melyet a 2016 áprilisi összecsapások ihlettek az örmény és az azeri fegyveres erők között Hegyi-Karabahnál.

A Sytem Of A Down azonban 2017-ben még tovább merészkedhet, ugyanis nyárra máris bejelentettek pár fellépést Európában, melyek közül kettő hozzánk egészen közel lesz: egy arénakoncert Krakkóban és egy fesztiválkoncert a nickelsdorfi Nova Rockon!

Ráadásul a próbák mellett elképzelhető, hogy valami új anyag is körvonalazódik a srácoknál, legalábbis nem veti el ennek a lehetőségét a banda.

„Kommunikálunk, és vizsgáljuk, hogy össze tudunk-e hozni egy anyagot. Határozottan sokat beszélgetünk, de azt nem tudom egyelőre megmondani, hogy lesz-e album vagy sem, mivel nem mentünk még be a stúdióba, és nem csináltuk meg. De beszélünk róla és játsszunk is egymásnak, tehát ez jó, meglátjuk, mi történik.”


A SOAD június 17-én a krakkói Tauron Arénában csap egy hatalmas bulit, ahová mi jó hangulatú utazást szervezünk. Érdekel? Kattints IDE a részletekért és foglald le jegyed a bulira!

Ha pedig inkább a Nova Rock fesztiválon néznéd meg a Systemet, akkor IDE kattintva tudsz foglalni!


Oszd meg barátaiddal a Facebookon: