Lehet, hogy nem, de az Iron Maiden tagjainak egyre sűrűbben és egyre elegánsabban kell kikerülniük az erre irányuló kérdéseket. Pontos infókat nem tudni továbbra sem a lemezről, azonban Nicko McBrain dobos szerint érdemes résen lenni.

Iron Maiden – Hamarosan bejelenthetik az új lemezt?

Még mindig ködösítenek

Több alkalommal is említettük már az Iron Maiden új albumát, amit a rajongók talán jobban várnak, mint a csapat soron következő, májusban induló turnéját. A zenekar azonban nem kotyog el egyetlen apró részletet sem arról, hogy mikor és mi várható. Legutóbb Nicko McBrain dobost kérdezték egy interjúban, aki angolos eleganciával kerülte meg a kérdést.

„Kövessétek figyelemmel ezt a helyet: ironmaiden.com. Ennyit mondhatok. Nem, olyat nem mondtam, hogy hamarosan várható valami, és azt sem, hogy lehetséges. Csak figyeljétek a honlapot, ennyit tudok mondani.”

Korábban ugye Kevin Shirley producer posztjából következtettünk arra, hogy hamarosan jöhet az új Maiden-anyag, 2019 nyarán pedig Bruce Dickinson énekes mondta azt két észak-amerikai koncerten, hogy hamarosan új Iron Maiden-dalokat hallhatunk. Sőt, azt is hozzátette, hogy mindenképpen lesz új album. Mindez azt jelenti, hogy továbbra is várakozó állásponton kell lennünk, de ahogy közeleg a turné első állomása, egyre nő annak az esélye is, hogy a csapat bejelenti az új lemez érkezését.

Dalszerzés szempontjából Steve Harris basszer a főkolompos a csapatban, aki ugyan nem énekes, de elárulta, hogy sokszor ő dönt arról is, hogy mit és hogyan énekeljen Bruce. Ennek ellenére mindig kikéri a frontember véleményét, úgyhogy valamilyen szinten közös munka minden dal.

„Bruce-nak mindig van egy-két szava itt-ott a dalokban. Nem vagyok énekes, és nem is vallom annak magam. Amikor dallamokat írok, akkor először megírom a dallamot, majd utána teszem hozzá a szavakat, amiket Bruce-nak kell elénekelnie. Mindig megkérdezem tőle, hogy rendben van-e számára a hangnem, amire ő általában azt mondja, hogy igen. Rengeteget énekelhet olyan magasan, amit csak a kutyák hallanak.”

Hamarosan indul a Legacy Of The Beast World Tour

A banda 2020. május 1-jén indítja útjára a Legacy Of The Beast World Tour újabb körét Ausztráliában, úgyhogy továbbra sem unatkozik a csapat, visszavonulásról pedig szó sincs. A sablonos kérdéseket ezzel kapcsolatban pedig nagyon jól lereagálja a banda, Dickinson például így:

„Miután az aktuális tagok visszavonulnak, lesz egy csomó új tag. Még kib.szott hologramjaink sem lesznek. Igazából lehetnek Iron Maiden tagok, akik ugyanúgy néznek ki, mint mi. Ez jó, nekem tetszik, nem rossz ötlet. Ezután mi hátra dőlhetünk, felvehetjük a jogdíjakat és nem kell dolgoznunk. De ez sosem fog megtörténni, mert sosem fogunk visszavonulni.”

Szóval aggodalomra nincs ok, hanem inkább kalandra fel, ugyanis az Iron Maiden 2020. július 7-i prágai és július 16-i bécsújhelyi koncertjére utazást szervezünk, szóval ha te is ott tombolnál a sok ezer rajongóval együtt, akkor kattints IDE!

*

Forrás: blabbermouth.net, ultimateclassicrock.com, loudwire.com


Oszd meg barátaiddal a Facebookon: