Nem pazarolják az időt Bonóék, ugyanis a friss hírek szerint készül a 2014-es Songs Of Innocence folytatása, ami még 2016-ban megjelenhet. Az ír zenekar ráadásul a 2016-os évben már le is tett valamit az asztalra, ugyanis egyik nagy sikerű párizsi koncertjüket többféle formátumban kihozták a rajongók nagy örömére, amolyan hangulatkeltés gyanánt az új album előtt.

U2 – Még idén megjelenhet az új lemez

1,2 millió rajongóhoz jutottak el legutóbbi turnéjukkal

Bár fanyalgókat mindig találni, azért az továbbra is tartja magát, hogy a U2 napjaink egyik legsikeresebb rockbandája. Mindezt alátámasztja az a tény is, hogy a 2015 májusában startoló iNNOCENCE + eXPERIENCE turnéval összesen 1,2 millió rajongóhoz jutott el a gárda, 22 különböző európai és észak-amerikai városban. A körút utolsó állomásán, Párizsban pedig a kamerák is forogtak, mivel rögzítették a koncertet egy élő kiadványhoz, ami a U2 iNNOCENCE + eXPERIENCE Live in Paris címet kapta.

A koncertanyag 2016. június 10-én került a boltokba, és egy masszív 2,5 órás előadás látható rajta, melyen az Eagles Of Death Metal és Patti Smith is feltűnik. A Hamish Hamilton rendezte felvétel bónusz szekciójában pedig a szokásos színfalak mögötti felvételek, videoklipek és további koncertfelvételek kaptak helyet.

U2 – Még idén megjelenhet az új lemez

Rengeteg ötlet közül válogathatnak az új albumhoz

Igen, az új albumhoz, ugyanis a csapat már jó ideje keményen dolgozik a 2014-es Song Of Innocence folytatásán, aminek címe a gitáros, The Edge szerint akár lehet Songs Of Experience is. Eredetileg egy kétlemezes anyagot akartak összehozni legutóbb, így a most következő kiadvány a Songs Of Innocence egyfajta társlemeze lenne.

„Megpróbálunk igazán kegyetlenek lenni ezzel az anyaggal, és tényleg csak azokra a dolgokra fókuszálunk, amikről meggyőződtünk, hogy a legjobb ötletek. A dolgok egyelőre elég nyers állapotban vannak, azonban elég jól hangzanak már most is.”

Edge azt is elárulta, hogy rengeteg, összesen 50 különböző dalötletük van, melyek közül 20 iránt lelkesednek igazán. A gitáros pár témát még tavasszal rögzített legújabb – és a kifejezetten neki készített – Fender Stratocasterjén, valamint erősítőjén egy Los Angeles-i stúdióban. Arról azonban semmi konkrétat nem tudott elmondani, hogy mikor jelenhet meg a U2 új albuma.

„Keményen dolgozunk, hogy még ebben az évben kiadhassuk, egyelőre ez a tervünk. De hogy mikor jelenik meg, azt nem tudjuk pontosan.”


Oszd meg barátaiddal a Facebookon: