Koncerteken és a stúdióban is teljes fordulatszámon pörög az Iron Maiden, nem számít, hogy mennyi ideje vannak a pályán. 2020 pedig mind a két fronton hoz újdonságot a rajongóknak, úgyhogy érdemes felkötni a gatyát!

Iron Maiden – Élőben még mindig a maximumot nyújtják

Állítólag kész az új album

Nem számít, hogy milyen csend honol az Iron Maiden körül, Bruce Dickinson akkor is tud hozni újdonságokat. Legújabb dobása az, hogy brit Királyi Légierő tiszteletbeli kapitánya lett. Az énekes a légierő kardcsapatába szeretett volna bekerülni, ugyanis a rockzene és a repülés mellett a vívás a másik nagy szenvedélye. Bruce így 2020 május-júniusában indul az Inter-Service bajnokságban, ami nagyon jó kis bemelegítés lesz számára a turné előtt, közben.

Az utóbbi idők egyik legfontosabb híre az Iron Maidenről, hogy nagy valószínűséggel elkészült új albumuk, a 2015-ös The Book Of Souls folytatása. Arról már hosszú ideje pletykáltak, hogy a tagokat látták Párizsban Kevin Shirley producerrel, a neves szakember ráadásul egy évösszegző posztban a következő gondolatokat osztotta meg egy titkos projekttel kapcsolatban:

„Hátrahagytam a családomat Párizs miatt, ahol három hónapot töltöttem el keményen dolgozva egy név nélküli, de nem nagyon titkos projekten. Hangos csengéssel a fülemben fejeztem be a munkát.”

Érdemes tehát résen lenni, mert ha ez igaz, akkor hamarosan új albumnak örülhetünk, sőt a nyári koncerteken is elhangozhat egy-két új dal, ha minden jól megy.

Mindent eredeti hangnemben játszanak a koncerteken

Bárhogy is lesz, az tuti, hogy az Iron Maiden továbbra is a legmagasabb minőségben szállítja dalait a koncerteken. Mindegy, hogy melyik lemezről és melyik évből szednek elő dalokat, Dickinson szerint ezeket csak és kizárólag eredeti hangnemben adják elő. Pedig általában olyan dalokkal indítanak, mint az Aces High, a Where Eagles Dare, majd pedig a nem kevésbé egyszerű Hallowed [Be Thy Name] és Run To The Hills is előkerülnek a programban.

„A Maidenben az összes dalunkat eredeti hangnemben játsszuk. Nem hangolunk le, mint ahogy azt mások teszik. Mi ezzel nem foglalkozunk. Ha egy nap meg kell tennünk, akkor persze megtesszük, de jelenleg nem kell, és úgy gondolom, hogy ennek köszönhetően a dalok is jobban szólnak.”

És hogy mi a titok? Igazából semmi. Bruce ráadásul különféle gyakorlatokkal, bemelegítéssel sem múlatja az időt, ha már mögöttük van jó pár koncert – de akár a turné elején is – képes viszonylag gyorsan formába lendülni.

„Az emberek sokszor kérdezik, hogyan melegítek be koncertek előtt. Nos, nagyjából öt percet szoktam ezzel foglalkozni. Ennyi. Amikor viszont a turné elején vagyok, egy kicsit többet foglalkozom ezzel. Azonban amikor már heti három-négy koncertünk van, akkor általában érzem a hangomat, így öt perc bemelegítés elegendő.”

Ha élőben is szeretnéd ezt a magas minőséget megtapasztalni, akkor kattints IDE, ugyanis az Iron Maiden 2020. július 7-i prágai és július 16-i bécsújhelyi állomásán ott leszünk! Ne maradj le!

*

Forrás: blabbermouth.net, consequenceofsound.net


Oszd meg barátaiddal a Facebookon: