Nagy dőreség lenne kizárólag az Insane In The Brainnel azonosítani a Cypress Hillt, azonban kétségtelen, hogy a nyugati parti hip-hop egyik fő zászlóvivőjének ez a dal hozta meg a sikert. A csapat huszonöt évvel a sikerkovács megjelenése után már kilencedik sorlemezére készül, mellyel alaposan megvárakoztatták rajongóikat.

Cypress Hill – Nyolc év után jön az új albumuk

„A mi hangzásunk mindig is nyers, határozott, baljós és mélabús volt”

Új dalok szempontjából nem volt termékeny az elmúlt időszak a Cypress Hill számára, hiszen a csapat 2010-ben adott ki legutóbb albumot Rise Up címmel. A lemez kisebb változást hozott a csapat zenéjében, melyet az alapembernek számító B-Real így vázolt:

„Zeneileg egy sokkal nagyobb és agresszívebb hangzást akartunk, és valamit nyilvánvalóan sok dinamikával, mivel a mi hangzásunk mindig is nyers, határozott, baljós és mélabús volt. Miközben most is nyers és sötét anyagot akartunk, ugyanakkor azt is szerettük volna, hogy több tempósabb dal legyen a lemezen. Amikor ugyanis egy gyorsabb és agresszívebb dalt játszunk koncerthelyzetben, akkor az embereknek ez nagyon tetszik, és hatalmas show-t csinálnak.”

A marihuána legalizálásának egyik élharcosai az utóbbi időben nem turnéztak irtó sokat, így nem csoda, hogy B-Realnek arra is volt ideje, hogy összeálljon a Rage Against The Machine hangszereseivel, hogy Prophets Of Rage név alatt készítsenek albumot. A banda debütlemeze 2017-ben jelent meg, ráadásul máris készül a második felvonás, amiről egy dalt nemrég be is mutatott a gárda Heart Afire címmel.

„Ez egy másik irány, nem ugyanaz, mint az előző, és nekem tetszik. Braddel [Brad Wilk dobos – a szerk.] azon zenekarokat hallgatva nőttünk fel, melyek olyan albumokat készítettek, amikre ott vártunk a lemezbolt előtt, hogy hallhassuk, hogyan is szólhat az új lemez ugyanattól a zenekartól. És úgy érzem, hogy mi is így csináljuk most ezt. Folyamatosan fejlődünk és készítünk új dolgokat, új irányba haladunk, és nagyon jó érzésem van ezzel kapcsolatban.”

Bécsben is felcsendülnek az Elephants On Acid dalai

Azonban a Cypress Hill sem tétlenkedik, hiszen már elő is rendelhető új albumuk, mely Elephants On Acid címmel jelenik meg 2018 őszén. A csapat ezúttal igencsak megváratta rajongóit, mivel nem kevesebb, mint nyolc évet kellett böjtölni az új lemezig. B-Realnek természetesen erre is van magyarázata.

„A Cypress Hillnek hagyományosan mindig is egy-két évbe telt egy albumot elkészíteni, nem számolva azt az időt, amikor turnén vagyunk vagy ilyesmi. Mindez azért van így, mert szeretünk sokat dolgozni, Muggs pedig szereti a dolgokat tíznél is többször átforgatni. Amit valahol elkezdesz, lehet, hogy nem a megfelelő helyen fejeződik be, úgyhogy amikor végeztem a saját cuccaimmal, akkor otthagytam a stúdióban. Nem készítettem demókat, úgyhogy fogalmam sincs, hogyan szól majd végül.”

Akárhogy is lesz, a banda Európát mindenképpen meglátogatja az anyaggal, ráadásul Bécs sem marad ki, úgyhogy december 18-án ott leszünk a Gasometerben a srácok buliján. Ha te is csatlakoznál, akkor kattints IDE!

*

Forrás: hiphopdx.com, breal.tv, bluesandsoul.com, blabbermouth.net


Oszd meg barátaiddal a Facebookon: