Úgy tűnik, hogy hamarosan új AC/DC-daloktól lehet hangos a nappalid, mivel a veterán ausztrál rockerek már gőzerővel dolgoznak új lemezükön. Az album ugyanakkor jókora meglepetéseket tartogat, hiszen nem az előre megjósolt felállásban készül.

AC/DC – Hamarosan jön az új lemez?

Mégis Brian Johnson lesz az énekes

Jó pár hónapja már elkezdtük vázolni az AC/DC jövőjét az akkor felszínen levő infók felhasználásával, azonban úgy tűnik, hogy minden borul, amiről akkor szó esett. A pletykák 2018 augusztusában kezdődtek, ugyanis bennfentes forrásra támaszkodva kiderült, hogy a banda Vancouverben állomásozik és dolgoznak az új dalokon, méghozzá Axl Rose-zal a mikrofon mögött, a doboknál pedig a balhés Phil Rudd-dal. Mivel Phil korábban beharangozta, hogy ő nem hajlandó Axllel dolgozni, így nem meglepő, hogy két nap múlva már arról cikkezett mindenki, hogy Brian Johnson lesz az énekes a lemezen, ugyanis a Warehouse Studios teraszán egy bögre kávé és Phil társaságában látták, mindezt pedig fotóval is megerősítették.

AC/DC – Hamarosan jön az új lemez?

Később Angus és Stevie Youngot is megörökítették egy képen, valamint a csapat utolsó három lemezének hangmérnökét, Mike Frasert is. Egyedül basszer nem volt a képeken, de Cliff Williams három éve azért tette le a bőgőt, mert Malcolm, Phil és Brian nélkül úgy érezte, hogy ez a helyes döntés, vagyis Phil és Brian visszatérésével elképzelhető, hogy sikerült őt meggyőzni.

Azóta arra is fény derült, hogy szinte minden bizonnyal Brian Johnson lesz az énekes az új anyagon, a Terrorizer nevű death metal / grindcore zenekar ugyanis egy floridai reptéren összefutott a rocktorokkal 2019 januárjában, erről pedig egy posztban emlékeztek meg.

„Az AC/DC-ből Brian Johnsonba botlottunk bele a reptéren a mai nap a repülőút után, és megkérdeztük a pletykákkal kapcsolatban, hogy tényleg szerepel-e az új lemezen. Igennel felelt, majd hozzátette, hogy elege van abból, hogy tagadnia a kell a dolgot.”

Malcolm Young játéka is hallható lesz az albumon

A hab a tortán az az infó, ami a stúdiós fotók után kezdett el terjedni a neten, miszerint a 2017-ben elhunyt Malcolm Young játéka is hallható lesz a lemezen, ráadásul mindegyik dalban.

„Az AC/DC táborából származó megbízható forrástól hallottuk, hogy Angus Young egy új AC/DC-lemezen dolgozik, mely lemezt testvérének, Malcolm Youngnak ajánl. És itt a legizgalmasabb rész: az új felvételeken Malcolm Young ritmusgitározása hallható, minden dalban!”

Mindezt a texasi JAM Magazine szellőztette meg, akik hozzátették azt is, hogy olyan dalokról van szó, melyeket Angus és Malcolm írt és rögzített a Black Ice albumot megelőzően. A megjelenés előtt öt évvel dalok százait írták meg, Angus pedig most kiválogatta a legjobbakat, és ezeken dolgoztak, ráadásul Cliff Williams basszusgitáros is csatlakozott hozzájuk.

Kell ennél több? Szerintünk mindenki tűkön ülve várja a nagy bejelentést, és ahogy mindig, mi szólunk, nehogy lemaradj róla!

*

Forrás: loudwire.com, blabbermouth.net, blabbermouth.net


Oszd meg barátaiddal a Facebookon: