Még mindig nehezen térünk magunkhoz a brit heavy metalosok bejelentése után, miszerint 2018-ban ismét Európában portyáznak, ráadásul hazánkba is eljutnak. Ha ez neked nem lenne elég, akkor Nickelsdorfban is elcsípheted az Iron Maident, mivel a Nova Rockon is fellépnek. Ráadásul mindezek mellett természetesen sok egyéb dolog is történik a zenekarral. 2018 ismét a Maiden éve lesz!

Iron Maiden – 2018-ban is maximális fordulatszámon pörögnek

Képregény, sör és önéletrajzi könyv is készült az Iron Maiden rajongóknak

Nem is olyan régen, még tavasszal nyilatkozott úgy Steve Harris basszusgitáros, hogy akár egy új album is benne van a pakliban a 2015-ös The Book Of Souls után, de a turnézást sem szeretnék hanyagolni a jövőben. Nem gondoltuk volna, hogy minimális pihenő után ismét belecsap a lecsóba az Iron Maiden, de így történt. Legacy Of The Beast címmel korábban egy telefonos játékot készítettek, mely 2017 nyarán képregény formájában is elérte a rajongókat. Sőt, a nagyon sikeres The Trooper sör után egy belga stílusú új nedűt, a Hallowed sört is bemutatták.

Mindennek tetejébe Bruce Dickinson egy önéletrajzi könyvet is írt What Does This Button Do? címmel. Ez nemcsak fizikai, hanem digitális változatban is elérhető a rajongók számára. Legnagyobb érdekessége pedig mégsem ez, hanem az, hogy az énekes saját maga írta, nem kért fel szakembert a gondolatok történetté gyúrásához.

„Amikor az ember ír egy ilyen könyvet, akkor mindent ideálisabban lát, és így talán meg is találja a saját hangját és lelki egyensúlyát. Úgy akartam megírni a történetem, hogy az felemelő legyen. Nem vagyok az a sötét oldalas típus.”

Iron Maiden – 2018-ban is maximális fordulatszámon pörögnek

Megint benéznek hozzánk

Persze nem lenne Iron Maiden az Iron Maiden, ha itt megálltak volna, ugyanis The Book Of Souls: Live Chapter címmel egy koncertlemezt is készítettek a rajongóknak. Ez ugyan hanganyag, a felvételeket viszont ingyen elérhetővé tették a fanatikusok számára. A több helyszínen rögzített koncert online streamelhető, illetve letölthető lesz később a csapat honlapjáról is.

A banda tehát nem lassít, és ezt maga Dave Murray gitáros is megerősítette még nyáron, úgyhogy már akkor étezhető volt, hogy lesz folytatás.

„Ez nem az utolsó turné semmilyen értelemben. Miután befejezzük, egy kicsit pihenünk, majd a következő évben lesznek még meglepetések. Amikor valami olyasmit csinálsz, amit szeretsz, az fantasztikus érzés, még utána is. Látni a gyerekek reakcióit, amint a régi és az új dalokat is velünk együtt éneklik, nyilvánvalóan felemelő érzés.”

A meglepetések közül pedig az egyik legnagyobb, hogy 2018 májusában Legacy Of The Beast címmel új turnét indítanak, mellyel Európát célozzák meg. A turné június 28-án a VOLT fesztiválra is benéz! De ha ez a fellépés nem volna elég, akkor június 17-én a nickelsdorfi Nova Rockon is meglesheted az Iron Maident!

Ha jönnél velünk a VOLT-ra, akkor ne habozz, és kattints IDE!

*

Forrás: teamrock.com, teamrock.com


Oszd meg barátaiddal a Facebookon: