Elkészült új lemezével a Hollywood Vampires. Az Alice Cooper, Joe Perry és Johnny Depp nevével fémjelzett banda pedig hamarosan a világra szabadítja az új dalcsokrot, melyen végre a saját dalok viszik a prímet.

Hollywood Vampires – Megalkották a saját hangzásukat

„A Rise abból a tiszta kreatív energiából ered, mely pontosan olyan, mint élőben játszani a Vampiresszel”

Rég írtunk már a Hollywood Vampiresről, igaz párszor megemlítettük őket Alice Cooper kapcsán, aki ugyebár a banda hangja. Alice fura módon azt nyilatkozta korábban, hogy nem írt semmit a lemezre, mely nem száz százalékban igaz, de az biztos, hogy új, Rise című albumukhoz ezúttal máshogy állt hozzá.

„Mindegyikünk, Joe, Johnny, Tommy és én is írtam dalokat hozzá, ami viszont különböző volt, hogy nem próbáltam meg egyik dalt sem a magam képére formálni. Mivel más hatásaink vannak, a lemez hangzása őrületesen jó. Úgy gondolom, hogy ezzel a lemezzel megalkottuk a Vampires hangzását, míg az elsőn inkább csak megemeltük a kalapunkat elesett rock and roll testvéreink előtt.”

Az album nyár elején, egészen pontosan június 21-én jelenik meg az earMUSIC-nál, és hiába a saját dalok vannak túlsúlyban, ezúttal is került rá feldolgozás, méghozzá David Bowie Heroesának, a Jim Carroll Band People Who Diedjának és Johnny Thunder You Can’t Put Your Arms Around A Memoryjának képében. A Welcome To Bushwackers című dalban pedig Jeff Beck és John Waters is besegített, úgyhogy tényleg különleges lesz a második eresztés a banda részéről. Az Aerosmith hathúrosa, Joe Perry is nagyon izgatott a lemez miatt.

„A Rise abból a tiszta kreatív energiából ered, mely pontosan olyan, mint élőben játszani a Vampiresszel. Az album megmutatja, hogy mindenki azt csinálja, amihez a legjobban ért, méghozzá anélkül, hogy bárki ott lógna a nyakunkon. Nem volt nyomás vagy határidők, ami lehetővé tette, hogy megírjunk és felvegyünk egy olyan albumot, mely az egyik legszabadabb és legőszintébb, amiben valaha részem volt.”

Egyelőre csak májusban lesz egy rövid turnéjuk

Mivel Alice Cooper igen elfoglalt saját szólóbandájával, így a „vámpíroknak” nem sok lehetőségük lesz egyelőre turnézni, ennek ellenére májusban egy nagyon rövid kanyart mégis lenyomnak Észak-Amerikában. Alice továbbá azt is megerősítette, hogy Johnny Depp nagyon formában van, hiába állítanak mást a szennylapok.

„Majdnem minden teljes hazugság volt, amit Johnny Deppről olvastam. Tudod, vele turnézom, és közben meg olyanokat olvasok, hogy egy negyven kilós drogfüggő, aki ráadásul iszik és anyagilag is le van égve. Vele együtt zenélek, úgyhogy azt kell, mondjam, sosem volt ilyen jó bőrben, sosem játszott jobban, ráadásul folyamatosan jó kedve van. Pont az ellentéte annak, amit olvasni lehet.”

Hollywood Vampires – Megalkották a saját hangzásukat

A banda körül tehát ismét izzik a levegő, szóval alig várjuk az új dalokat és természetesen az alkalmat, amikor ismét együtt láthatjuk a három legendát élőben a színpadon. Ha lesz buli a közelben, akkor mindenképpen megyünk, ránk számíthatsz!

*

Forrás: loudersound.com, ultimateclassicrock.com


Oszd meg barátaiddal a Facebookon: