Májusban ismét új nagylemezzel jelentkezik Eric Clapton, akinek ez már 23. kiadványa lesz 46 éves szólópályafutása során. Mr. Slowhand nemrég még arról beszélt, hogy abbahagyja a zenélést, azonban úgy tűnik, hogy nem tudja letenni a gitárt, új anyaga pedig igazán különlegesnek ígérkezik.

Eric Clapton – Nem áll le a LassúkezűNincs megállás

Május 20-án jelenik meg az I Still Do, vagyis Eric Clapton új szólóalbuma, ami a 2014-es The Breeze: An Appreciation of JJ Cale után ismét saját zenéket tartalmaz majd. Clapton az utóbbi években nagyon aktív volt, pedig JJ Cale emlékalbumot követően a következő gondolatokat osztotta meg rajongóival:

„Meglehet, hogy már nem fogok annyira hajtani. Tervben van még egy lemez, aztán jövőre néhány koncert és utána befejeztem.”

Mindezek után azonban kiadott egy élő felvételt, majd a 70. születésnapján egy hatalmas koncertet adott a legendás The Royal Albert Hall színpadán, amit a mozikban is vetítettek, sőt, később ezt is megjelentették DVD-n, valamint Blu-rayen. Pillants bele a koncert ünnepi hangulatába egyik legnagyobb slágerének, a Cocaine-nek a felvételével:

Új album, nem kevés Beatles-szállal

Claptonnak még a lemezkészítéshez is megjött a kedve, és viszonylag hamar összerántott néhány saját dalt, ráadásul nem is akárkivel! Az album producere ugyanis Glyn Johns volt. Akinek nem ismerős a név: a híres 1977-es Slowhand albumon is Johnsszal dolgozott az énekes-gitáros, melyen olyan klasszikusok sorakoznak mint a Cocaine, a Wonderful Tonight és a Lay Down Sally. És akkor még nem is említettük, hogy a producer segített az évek során a The Rolling Stones, az Eagles, a Led Zeppelin és a The Who gárdáján is, vagyis csupa-csupa legendának.

Eric Clapton – Nem áll le a Lassúkezű

De, hogy teljes legyen a kép, a Beatles sem maradt ki: az I Still Do frontképét Sir Peter Blake készítette, ő felelt az örökzöldnek számító Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band borítójáért is. A legnagyobb szenzáció mégis az, hogy a modern technika segítségével a 2001-ben elhunyt Beatles-tag, George Harrison is hallható a lemezen, méghozzá a I Will Be There című dalban. Érdekesség, hogy Angelo Mysterioso álnéven szerepel majd a borítón, úgy, mint az 1969-es Cream-dalban a Badge-ben, akkor ugyanis szerződéses kötelezettségek miatt nem tüntethették fel nevét az albumon.

És, hogy lesz-e turné? Egyelőre nem tudni, azonban nem úgy tűnik, mintha lassítani szeretne a 71 éves zenész!


Oszd meg barátaiddal a Facebookon: